Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit

uvas

Postări Recomandate

http://cutiacupoze.ro/afisare_poza/?p=3379-3 Am gasit un pistol de lipit ,,chinezarie,,cu primarul ars,l-am bobinat si secundarul pentru bec,dar nu topeste decat fludor de 0,7 cu ansa de 0,7 mm de cupru.Daca il pun pe o placa nu mai are putere sa topeasca.Secundarul pentru topit(sarma) are aproximativ 2,5 mm si are 5,5 spire.Are rost sa incerc cu sarma mai groasa sau ceva platbanda,locul este destul de mic, sau sectiunea tolelor de 1 cm patrat nu poate sa-i dea putere?Fludor probabil topeste si de dimensiune mai mare de 0,7 mm.Mai am un pistol de lipit romanesc care merge bine.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• uvas

3

• marius_3004

2

• validae

1

• Voltus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Presupun ca atunci cand zici ca are 2,5mm secundarul te referi la o latura.O solutie verificata e sa scoti spire din primar,pe incercate,la unele chinezarii da rezultate,am probat,si oricum n-ai ce pierde.Daca secundarul e bobinat pe alta sectiune decat primarul, chiar usor,scoti fara sa umblii la miez,si probezi.Acum am vazut poza,scz,te referi la diametrul sarmei.Incearca ce am zis,desi e subtire ca naiba secundarul.

Link spre comentariu

Altul......Parca am vazut pe forum unele romanesti la vanzare,alea de Radioprogres sunt f bune,mi-a ramas unul cu intrerupatorul lipit fara sa-mi dau seama cam jumatate de ora,cand m-am intors era incins si fumega dar inca merge,si asta a fost de vreo jumatate de an.E tipul in carcasa de ebonita.

Link spre comentariu

Nu faci nimic cu prastia aia de pistol.Ar trebui sa incerci rebobinarea secundarului cu platbanda de cupru dubla ca sectiune,, dar si asa te-ar limita sectiunea miezului transformatorului. Pistoalele astea nu merg bine cu anse mai groase de 1-1,3 mm. Si lungimea ansei e critica, cu cat mai scurta cu atat mai bine.Si sistemul de prindere, desi comod, nu e suficient de ferm pentru ansa, oxidarea ansei mareste rezistenta de contact in scurt timp.

Link spre comentariu

Am scris ca am pistol de la Radioprogres care merge bine,negru,la asta o sa incerc cu platbanda daca gasesc, daca nu o sa pun bobina la alt transformator pentru altceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări