Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica Panther 24 KTV

coman ion

Postări Recomandate

Va salut!Centrala din titlu ,cumparata acum 3 ani a fost foarte laudata de cel care mi-a vandut-o si fiindu-mi bun prieten l-am crezut.Printre altele mi-a spus ca are modulatie continua a flacarii(ceea ce scrie si in manual).Totusi daca ii dau o temperatura medie la acm,de ex 45grd si o pun sa curga la un debit mediu(cum se spala vasele in mod curent,fara sa combin cu rece) flacara merge cu intermitenta.Ma gandesc ca la asa temperatura si debit ar trebui sa-si micsoreze flacara si sa mearga continuu.E posibil ca modulatia sa fie anulata din programare?Ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coman ion

2

• gabiunu

1

• tranzistoras

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu nu am vazut centrala de dupa 2000 care sa nu faca modulatie pentru flacara. Numai ca modulatia nu exista de la 0 la 100%.Fizic, pentru o anumita camera de ardere cu volumul x, cu o rampa cu suprafata y trebuie sa ai o modulatie minima z. Este trecuta de cele mai multe ori in cartea tehnica la capitolul putere. O variatie mai pronuntata o au centralele in condensatie care au ventilatoare si pompe cu turatie variabila.

Link spre comentariu

Sunt de acord ca modulatia nu se poate face de la 0 la 100% dar in situatia medie pe care am descris-o ar trebui sa mearga.De aceea am intrebat daca nu cumva modulatia poate fi dezactivata din programare.Ma gandesc ca cel care a pus-o in functiune a facut asta ca sa-l mai chem dupa ce vad ca consumul de gaz e cam mare.Acum platesc cam 250 lei pe luna de iarna la apartament de 80m2 neizolat si mi se pare cam mult.

Link spre comentariu

Modulatia nu poate fi anulata. Modulatorul de gaz lucreaza numai pe max. doar in modul test, cand se fac masuratorile pentru noxe si eficienta arderii. Centrala este prevazuta cu doua schimbatoare de caldura. Primul schimbator, principal, sau primar ii mai spune, face schimbul de caldura intre gazele de ardere si apa care circula prin el, acesta fiind circuitul agentului termic pentru calorifere. In momentul in care deschidem robinetul de apa calda, o vana motorizata comuta circulatia agentului termic principal printr-un circuit secundar(schimbator ACM, schimbator secundar in placi, de obicei) unde are loc schimbul de caldura intre agentul termic care trebuia sa ajunga in calorifere si apa menajera care trece prin circuitul secundar. In timp apar depuneri de calcar si alte reziduuri in schimbatoare, de acolo si ineficienta transferului de caldura intre circuitul primar si cel secundar...rezultatul?!...circuitul primar se supraincalzeste si automat trebuie taiata alimentarea. Aceeasi problema poate sa apara la un debit mic la robinet.Eu recomand reglajul temperaturii ACM pe la 48-50 grade si lasat asa. Nu este bine sa te joci prea mult la butoane.Mai recomand si inspectia obligatorie, la 2 ani, rau nu face. Daca totusi vine cineva calificat, ar fi bine sa inceapa a masura intai presiunea gazului la intrare in centrala, static si in functionare, apoi, foarte important este reglajul de minim.Legat de pretul de 250lei/80mp/luna, este super bine. Asta este media pentru un apartament cu doua camere si 50mp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări