Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformare mufa?

cristian_98

Postări Recomandate

Buna seara. deschid subiectul cu intrebarea....este posibil ca dintr-o mufa de la o pereche de casti telefon, sa confectionez un cablu usb? Este vorba de Samsung 5230 Star, am o perecge de casti in plus si o mufa usb ( pentru intrarea in PC)...le-as putea uni, dar sa functioneze?

http://www.consolegames.ro/forum/f102-g ... 5230-star/

Stiu ca e incarcator, dar mufa e identica cu cea a castilor... :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elmar

2

• Mindware

2

• cristian_98

2

• The Stressmaker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu ! pentru ca daca va uitati bine la mufa aceea de incarcator o sa observati ca nu are decit 2 sau 3 contacte(pentru incarcare nu de transmisie date) ...pentru o mufa usb va trebuie cel putin 4 contacte care sa fie pozitionate la pinii tx-rx masa si 5v...

Link spre comentariu

Vrei doar sa incarci telefonul prin noua mufa sau vrei si transfer de date?De incarcat nu cred ca e problema insa e posibil ca acel telefon sa nu stie USB, ci doar o seriala trista, caz in care nu e nevoie decat sa ii dati acei 5v de care are nevoie(eventual verificati numarul de conexiuni din incarcator). Nu mai are nevoie de pini de date conectati.Insa daca e USB,e mai naspa. Eu am intalnit dispozitive care nu se incarcau daca nu puneam una din liniile diferentiale la masa, cu un rez de 4k7 sau asemanator...Astea mai noi probabil ca fac handshake.

Link spre comentariu

.pentru o mufa usb va trebuie cel putin 4 contacte care sa fie pozitionate la pinii tx-rx masa si 5v...

Standardul USB nu foloseste rx si tx. Transmisia se face diferential, intr-o singura directie in orice moment de timp cu un protocol care implica bit-stuffing la fiecare al 7-lea bit.Nu e compatibil sub nici o forma cu standardul UART sau USART.Convertoare de la usb la uart si viceversa: ft232 si pl2303.
Link spre comentariu

da aveti dreptate ! am gresit cand am scris "tx rx" in loc de D+ D-...

la acest telefon transferul de fisiere (mp3,video,foto) se poate face direct (de)pe cardul telefonului cu un cititor de carduri USB... :da

Posted Image

daca totusi doresti sa faci acel cablu ...si mufa folosita are contactele necesare...te poti folosi de urmatoarea schema...sincer sa fiu nu stiu daca e posibil transferul de date asa... (ma refer la cele mentionate mai sus)

Posted Image

Link spre comentariu

Ar trebui sa tai conectorul de la casti pe latime si sa repozitionezi pinii (trebuie sa ai minimum 4 ca sa poti face acest lucru) conform asezarii pinilor usb din conector. Asa cum este conectorul de la casti nu te va ajuta. In teorie se poate dar in practica trebuie sa stii sa manuiesti cutterul si letconul cu varf subtire :da .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări