Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect preamplificator 6n3p

radu8982

Postări Recomandate

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

38

• Kosmin

10

• zbodeoc

6

• Den

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnu' Radu, 10mH inductanta de pierderi la acel primar?! Eu cred ca poti sa-i mai adaugi un zero daca vrei sa te apropii... dar sa nu vorbesc cu pacat, uite, azi e duminica si n-am acces la scule, dar in cursul saptaminii viitoare o sa umblu in lada cu maimute si-o sa-ti intorc un transformator identic pe toate fetele... audiofile...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Domnu' Radu, 10mH inductanta de pierderi la acel primar?! Eu cred ca poti sa-i mai adaugi un zero daca vrei sa te apropii... dar sa nu vorbesc cu pacat, uite, azi e duminica si n-am acces la scule, dar in cursul saptaminii viitoare o sa umblu in lada cu maimute si-o sa-ti intorc un transformator identic pe toate fetele... audiofile...

domnule,sa ne vedem de treburile noastre,nu avem cu cine sa purtam o discutieRadu este de admirat ca are o pasiune,nu e de admirat incapatinarea cu care vrea sa ne dovedeasca noua ca acel traf e bun ...treaba lui ...
Link spre comentariu

Nu are rost,am si eu o ladita plina de transformatoare mici si cu nimic pe gustul meu.

Nu are urechile formatate.Daca isi instaleaza pe pc Rma si face un banal test,se prinde repede de probleme.Altfel,urechea inseala.

Uite cum ar trebui sa cauti pe viitor,macar la miez,dar nici asa nu ai nici o garantie.

Posted Image

Link spre comentariu

Atunci, fratele meu alb, nu-ti deschide subiect "proiect preamplificator..." in sectiunea de "Audio pe tuburi" ca ne dai socuri tensionale la oameni trecuti de 40 de ani... si nu-i frumos... poate ar trebui sa gasesti un titlu mai modest, gen "experimente cu traf-uri de-ampula"

Link spre comentariu

Nu e un titlu potrivit, nu dau socuri la nimeni vi le dati singuri, eu respect oamenii in varsta si ei ma respecta pe mine mai sunt cazuri aparte asta depinzand de persoana da oricum in orice circumstanta nu are de a face cu mine pentru ca daca observati atent nu-mi bag nasul unde nu-mi fierbe oala.

Link spre comentariu

Observ ca va place sa luati oamenii de sus , majoritatea celor din capitala fac asta , noi cei din capitala care a fost odiniora nu facem asta suntem baietasi cu respect pentru cei de langa noi.

Link spre comentariu

Atunci, fratele meu alb, nu-ti deschide subiect "proiect preamplificator..." in sectiunea de "Audio pe tuburi" ca ne dai socuri tensionale la oameni trecuti de 40 de ani... si nu-i frumos... poate ar trebui sa gasesti un titlu mai modest, gen "experimente cu traf-uri de-ampula"

Parca ati zis ca e... duminica...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Rog un administrator sa inchida subiectul pentru ca nu mai merge continuat vreau sa pun capat aici , imi cer scuze pentru cei care au fost de ajutor.

Domnule Radu...nu pleca urechea la niste ...unii care doar vorbesc si nu construiesc nimic concret....pune mana si experimenteaza si unde nu stii...intreaba ...pe cine trebuie...eu am pe teava un amplificator cu celebra lampa 300B in SE...sa vad atunci carcotasi..sa vezi ce suturi in rect le dau asa virtual...abia astept carcoteli nejustificate...ma dezbrac de caracter si gata...sunt satul de imbecili care doar isi dau cu parerea si taie avantul unora care vor sa faca ceva chiar daca mai si gresesc.....asa ca DA-I drumul si experimenteaza
Link spre comentariu

Hei Hei! Discutii tehnice si atit! Termeni gen "imbecil", mai ales la modul general, adica pentru toti userii, nu sunt admisi in zona mea. De asemenea oamenii care s-au "dezbracat" de caracter nu sunt admisi aici.(poate in alte zone ale forumului sunt admisi, dar ma indoiesc) Nici categorisiri de genul "a facut ceva/nu a facut nimic". Aveti privilegiul de a discuta pe Elforum. Profitati de acest privilegiu, nu va bateti joc de el!Cine are ceva "pe teava" sa puna chestii concrete sau sa nu pomeneasca.Referitor la subiect, transformatorul ala de iesire e o mare problema tehnica, asta principial vorbind. Unii, care sunt mari profesionisti, folosesc transformatoare de iesire/intrare pentru linii balansate, adica acolo unde e nevoie. Unde nu e nevoie, nimeni nu foloseste. Transformatorul e "veriga slaba", dar si veriga care "da nota" unui amplificator cu lampi.Pe scurt: Eu nu as folosi in acest caz transformator de iesire, dar, DAR, poate un test nu strica. Din el inveti mult mai mult decit de pe YouTube.

Link spre comentariu

Intreb si eu (mai mult pt. altii, ca stiu raspunsul):De ce musai pe lampi? Sunt de acord ca suna bine un amplificator pe lampi, poate si un preamplificator, dar cu un transformator de retea nu va suna peste un preamplificator bun cu tranzistoare sau cu un operational cat de cat mai performant, sa zicem NE5532?Am observat de multe ori pe forum tendinta de a face ceva cu lampi de dragul lampilor, apoi a ne amagi cu ceva placebo - suna mai bine "pt. ca e pe lampi"....Si eu am folosit solutii de compromis in unele amplificatoare, care au fost criticate destul de tare pe aici, chiar daca in realitate pot sa confirm ca nu suna chiar asa de rau...dar sa faci un etaj de semnal mic pe lampi doar de dragul artei e cam pierdere de vreme...Cred ca @Mişa a spus asta pe aici: nu poti sa faci ceva bun, ieftin si pe lampi, ci numai cate doua odata...sau cam asa ceva - citez din memorie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări