Vizitator viobio Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Daca nu e hi-fi e hi-end ,da asa ca chestie se aude foarte clar.Atunci felicitari! Esti pe drumul cel bun,ai reusit sa construiesti ceva de calitate si util! Continua la fel,ai un inceput foarte promitator in constructiile cu tuburi Rindurile de sus sunt un pamflet ,trebuiesc tratate ca atareAltadata posteaza la incepatori sau proiectul meu,NU NE MAI VINDE GOGOSI!! nu suntem veniti cu pluta sau nu tinem letconul in mina de ieri! Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Eu nu vand nimic,daca eu am zis ca se aude bine pei atunci se aude,noi aici mergem pe incredere Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Eu nu vand nimic,daca eu am zis ca se aude bine pei atunci se aude,noi aici mergem pe incredere Domnu' Radu, aici nu mergem pe incredere ci pe auditii colective sau oscilograme, despre care avem increderea (iata!) ca nu sint masluite sau partizane (auditiile, zic). Pe noi nu ne intereseaza ca niste transformatoare de retea ti se par dumitale "simpatice" si "bine facute" si avem rezerve mari in privinta entuziasmului sihastric cu care-ti etichetezi productiile.Desi unii colegi minimizeaza acest aspect, eu cred ca cine nu stapineste dumnezeieste limba materna are toate sansele sa fie la fel de inexact si in activitatea din alte domenii.Sa nu te superi pe mine, rogu-te, eu doar zic... Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Sincer nu e problema daca nu ma credeti ca se aude bine si poti asculta la asa ceva, nam de gand sa dau 100 euro pe un transformator de iesire cand merge asta bine, nu ma dau banii afara din casa. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Sincer nu e problema daca nu ma credeti ca se aude bine si poti asculta la asa ceva, nam de gand sa dau 100 euro pe un transformator de iesire cand merge asta bine, nu ma dau banii afara din casa.Nu-i nici-o problema, fa-ti un bine si incearca un repetor catodic, un SRPP ceva, o sa vezi ca se aude si mai bine... iar cu traf-ul de retea iti faci un receptor de telecomanda de-o sa moara toti dusmanii. Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Eu o sa ma axez pe preamplificatorul meu ca sa mai invat cate ceva,propunerea ta nu prea ma incanta asa ca fara suparare o sa continui ce am inceput.Ce e simplu merge si bine nu are rost sa ma complic. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Foarte bine, imi place atitudinea ta! Daca ai luat-o pe drumul asta atunci mai vezi ce-ti spune simulatorul pe la 50Hz si, daca nu sint prea indraznet, incearca sa pui niste oscilograme reale din zona asta, si mai sus daca tot iti faci de lucru... Deci sincer, cam pina aici reusesc eu sa-mi mentin stapinirea de sine... Succes! Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Inregistrare preampllificator, o melodie la alegere imi cer scuze nu cred ca o sa va placa.2h_1N0BEHZc Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Pun o poza cu semnal dreptunghiular la 20 KHz. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Daca tot o tinem numai in simulari, ne poti spune ce parametri ai setat in modelul transformatorului? Oare ce inductante ai pus acolo? Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Parametri transformatorului sunt:Primar 5000 SpireSecundar 400 SpireMiez non-ideal 100H (aici am gresit sigur)Pierderi /Primar 10mH /Secundar 25uHRezistenta /Primar 2,8K /Secundar 22R Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Presupunand ca a fost un accident exprimarea dv.(in limba romana) in discutiile de mai sus si o sa pun asta pe seama entuziasmului si a vitezei cu care vreti sa ne comunicati ceva,as vrea sa trec la subiectul acestui topic ;. Nu stiu daca este proiectat de dv.sau este ceva preluat de pe net,insa schema este foarte buna iar performantele sunt excelente,cel putin teoretic. Preamplificatorul,datorita acelui traf de iesire este capabil sa atace orice fel de PA avand impedanta de iesire foarte mica.De remarcat este faptul ca nu exista nicio reactie negativa globala,preamplificatorul este "drept" si capabil de o banda de frecvente foarte buna,un nivel de iesire mare si un THD=0.19%,dar si un raport S/N foarte bun. Problema ramane tot la traful de iesire,datorita lui nici dv. in practica (folosind acel traf de alimentare)nu veti obtine o banda de frecvente prea stralucita,dar daca veti incerca sa-l realizati dv.asa cum trebuie pe un miez de calitate veti fi surprins de rezultate.Calculul lui este relativ simplu iar realizarea practica este si mai simpla. Schema se poate incadra intr-un proiect HI-FI.Stiu ca este problema dv. exprimarea in limba materna si eu am fost indignat la inceput cand am citit comentariile dv.,insa m-am gandit cat de tare ma fac eu de ras atunci cand postez pe DIY si cat de mult se amuza cei care imi citesc postarile mele de acolo in engleza mea pe care uneori numai eu o inteleg,dar eu am o explicatie : limba mea materna este limba romana... Incercati sa fiti mai atent.Mai jos am pus cateva rezultate dintr-o simulare Spice.P.S pe filumlet nu am vazut preamplificatorul ?!?!?!?!... Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Parametri transformatorului sunt:Primar 5000 SpireSecundar 400 SpireMiez non-ideal 100H (aici am gresit sigur)Pierderi /Primar 10mH /Secundar 25uHRezistenta /Primar 2,8K /Secundar 22RMa tem ca rezistenta interna a primarului (in DC) nu e 2,8k, sau poate daca acel transformator are primarul bobinat cu fir de constantan.Iar 5000/400=12.5 iar 100H/25uH=4e+6 o fi de bine?Pentru inceput la ce impedanta te-ai gandit sa pui in anodul lui 6n3p ? In functie de impedanta pe care o vrei in primar si cea din secundar se poate scoate un raport de transformare, apoi mai discutam de inductante si tot ce trebuie. Pierderile te ajuta sa stabilesti un factor de calitate/cuplaj pt acel transformator in simulare. Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Schema este facuta de mine,rezistenta transformatorului este cea de pe aparatul de masura iar restul datelor sunt proportionate dintrun model spice. Link spre comentariu
radu8982 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Mai jos sunt imagini cu preamplificatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum