worker Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 incearca la: foto-plus.ro Este departamentul foto de la mons medius care inca se ocupa de laboratoare foto Link spre comentariu
dj_bryz Postat Martie 2, 2013 Autor Partajează Postat Martie 2, 2013 am sa cumpar maine un film si poate voi face si niste poze prin parc ..sunt chiar curios mai ales ca am langamine la munca baietii dela fujifilm si le scot acolo si am rezolvat problema dar inca o data mentionez ca imi place mult rau aparatul ,am mai avut un aparat cu film dar dala de plastic prost argintiu acesta chiar imi place si bine inteles daca voi face poze sigur vor iesii cateva urat dar vad eu la developare. Link spre comentariu
validae Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Inainte de a te apuca, sa nu uiti ca dupa fiecare fotografie sa tragi filmul, aparatul poate fi armat de mai multe ori si poti face poze multiple pe acelasi cadru.Obisuit poate cu cele noi, s-ar putea sa armezi obturatorul si sa faci mai multe expuneri fara sa tragi filmul. Incadreaza putin deasupra capetelor oamenilor ca sa compensezi eroarea de paralaxa, si pe cat posibil fa poze pe lumina buna ai sanse mult mai mari sa iasa bine.La lumina puternica setezi un timp scurt de expunere si o diafragma inchisa, deci vei avea profunzime si vei putea face poze clare chiar si in miscare.Regleaza ochiometric si distanta aproximativa, mai ales la portrete.Te vei putea ghida si dupa tabelul pe care il gasesti in ambalajul filmului. O sa fii foarte multumit de ce o sa iasa, chiar daca inevitabil vei strica si cateva pozitii.Pun mai jos poze cu aparatul de la bunicul, Smena 8 de acum vre-o 40-50 de ani. Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 La Smena Simbol transportul filmului si armarea obturatorului se fac simultan, cu parghia din dreapta, asa ca a scapat de problema expunerilor multiple de la Smena 8. Iar contactul de blit e introdus in patina, nu mai e cu cablu. Aparat modern, ce mai vorbim!Exista si o contributie romaneasca la contorul de imagini al aparatului! In anii '80 dl. Ionescu care lucra la cooperativa care le avea in garantie si service, trimis la fabrica din URSS pentru specializare, le-a sugerat montarea excentrica a discului-suport al contorului. In felul asta, prin rotirea lui la montaj, se poate alege distanta optima fata de parghia de transport care actioneaza dintii contorului. Se compenseaza erorile de pozitionare a gaurilor din carcasa, care faceau ca aceasta distanta (critica) sa nu fie constanta. Mesterul nostru s-a ales cu o punga de piese de schimb pentru ideea asta. Dumnezeu sa-l odihneasca, e dus dintre noi de prin '95. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Martie 3, 2013 Autor Partajează Postat Martie 3, 2013 ok am inteles muultumesc pentru sfaturi sa vedem ce iese frumos aparatul e mai vechi ,arata bine Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Un minim de informatii, fiindca te-am cam zapacit cu amintiri: Ai de facut 3 reglaje:1 - diafragma, pe fata obiectivului; pune punctul in dreptul cifrei 8 pentru poze la lumina soarelui2 - timpul de expunere, pe un inel al obiectivului; pune-l pe 125 (sau simbolul soarelui) adica 1/125 secunde3 - distanta pana la subiect, printr-un alt inel pe obiectiv. Marcajul este in metri si simboluri (portret, grup, peisaj). Apreciezi distanta pana la subiectul care vrei sa iasa cel mai clar in poza. Link spre comentariu
old man Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Lentilele sunt din sticla optica limpezita, de fabricatie ruseasca. Nu sunt deloc rele calitativ.Oricum mult peste lentilele utilizate la aparatele chinezesti din anii `90 (Wizen, Skina, etc).Se poate atasa blitz, bineinteles ca trebuie sa aiba alimentare, mai existau pentru acea patina aflata deasupra aparatului si niste becuri umplute cu oxigen in care se afla un fir de magneziu, se alimenta becul de la o baterie "patrata", si producea pt. o fractiune de secunda o lumina orbitoare alba, mai buna chiar decat cea de xenon(blitz clasic). Becul era de unica folosinta, becul si poza! Cam asa aratau acele blitz -uri ( becul , ca poza,,) :http://s8.postimg.org/7q4cu2cgl/DSC09859.jpg (Desi nu sunt rusesti) ,trebuiau "intoarse in aparat cu 90 grade , pentru fiecare pozitie... Sunt aproape convins ca nu a lucrat cineva cu un aparat (cu film disc), daca da va rog sa postati tot aici -sa nu mai deschidem alt post (poate este 'pe afara' insa acest aparat apartine aceleiasi generatii .. cu film ..),cine stie.doar cateva poze ale aparatului pe care il am:http://s12.postimg.org/svosb0ukd/DSC09868.jpghttp://s14.postimg.org/cc5kmojb5/DSC09870.jpg Link spre comentariu
old man Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 La Smena Simbol transportul filmului si armarea obturatorului se fac simultan, cu parghia din dreapta, asa ca a scapat de problema expunerilor multiple de la Smena 8. Iar contactul de blit e introdus in patina, nu mai e cu cablu. Aparat modern, ce mai vorbim!Exista si o contributie romaneasca la contorul de imagini al aparatului! In anii '80 dl. Ionescu care lucra la cooperativa care le avea in garantie si service, trimis la fabrica din URSS pentru specializare, le-a sugerat montarea excentrica a discului-suport al contorului. In felul asta, prin rotirea lui la montaj, se poate alege distanta optima fata de parghia de transport care actioneaza dintii contorului. Se compenseaza erorile de pozitionare a gaurilor din carcasa, care faceau ca aceasta distanta (critica) sa nu fie constanta. Mesterul nostru s-a ales cu o punga de piese de schimb pentru ideea asta. Dumnezeu sa-l odihneasca, e dus dintre noi de prin '95. Cred ca al nostru aparat fabricat de IOR , se numea Orizont in (cel putin 3 variante) ,Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti care nu mai sunt langa noi . Mai aveam multe de invatat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum