Vizitator djnick Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Va salut pe toti! Sa stiti ca mi-e cam rusine sa va intreb, dar imi calc pe inima pana la urma. Eu precum stiti, sunt colectionar de vintage-uri, dar nu sunt electronist. Sunt sunetist daca as putea spune, lucrez de multi ani in ceea ce inseamna productie radio si am urechea formata. Poate uneori prea pretentioasa, de aceea si acum mi-a cam daunat. Am observat ca pik-up-ul meu Unitra a inceput sa planga un pic. Sesizabil era pentru cine era foarte atent. Am scos platanul, am curatat totul de praf, dar am facut imprudenta sa scot si rola de plastic pe care era cureaua de transmisie care comunica cu motorul. Avea acolo ceva vasilina. Am pus totul la loc, si surpriza, motorasul tragea greu. Am observat ca acsul inauntru e lipicios la deget. Sa se fi clicit vasilina aia acolo? Eu am incercat sa ung axul cu ce mai era acolo, dar fara rezultat. Cand se invarte platanul, face si un zgomot ciudat. Ce ma sfatuiti? Ce fel de vasilina sa cumpar? Cu ce trebuie curatata gaura unde intra axul? Eu am alcool izopropilic si spirt. Nu ma pricep in chestiile astea si de asta mi-am permis sa intreb ca sa stiu cum procedez. Nicu Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Din cate am vazut eu, motoarele de pickup nu se ung cu vaselina.De obicei au bucse antifrictiune grafitate.Ar trebui sa-l demontezi cu mare atentie, n-ar strica sa-i faci cateva poze inainte ca sa stii sa-l montezi la loc, si sa-l speli bine pe unde l-ai uns.Cu alcool izopropilic sau etilic, metilic, etc.Il montezi la loc dupa ce te asiguri ca e centrat axul bine si trebuie sa mearga. Link spre comentariu
Vizitator djnick Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Vasilina era acolo. Nu am pus-o eu. Tocmai de aia am intrebat. Mare lucru nu e de desfacut pe acolo, iar ca sa pun poza mi-e cam greu din motive obiective pe care ti le zic in particular daca esti curios. Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Eu ziceam sa desfaci motorul si sa-l speli, pozele nu erau pentru mine, am specificat asta, ziceam sa le faci ca sa nu incurci ceva la montare, nu sa le postezi aici.Spala-i bine axul si lagarele si unge-le cu putin ulei fin ca al masinilor de cusut.Uleiul obisnuit se gripeaza din cauza prafului care il imbacseste. Link spre comentariu
Gogured Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Salut !cum ati scos rola de plastic ? si cum ati bagat-o inapoi ?cu forta sau are surub de fixare pe ax ?ce fel de motor este ? ca sau cc ?daca ati scos-o si bagat-o cu forta exista posibilitatea sa se fi deplasat axul in rotorul motorului si acesta freaca undeva si este tensionat lucru ce face ca acesta sa mearga greu (gripat) ...nu le stiu pe toate este o simpla supozitie ...poate niste poze ar ajuta...Succesuri ! Link spre comentariu
Vizitator djnick Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Eu ziceam sa desfaci motorul si sa-l speli, pozele nu erau pentru mine, am specificat asta, ziceam sa le faci ca sa nu incurci ceva la montare, nu sa le postezi aici.Spala-i bine axul si lagarele si unge-le cu putin ulei fin ca al masinilor de cusut.Uleiul obisnuit se gripeaza din cauza prafului care il imbacseste.Daca puteti, lasati-mi un numar de mobil pe mail-ul meu personal: [email protected] Link spre comentariu
carageae Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Despre ce model de pickup Unitra vorbim? Au fost destul de multe...exista la T M E o vaselina alba, eu am folosit-o la casetofoane si un pickup si merge foarte bine...nu inteleg despre care rola e vorba, aia de pe platan, sau de pe axul motorului? Daca a inceput sa lalaie si e din ala cu disc cu fante si fotocelula problema ma intereseaza si pe mine, am unul la fel - se pare ca fotocelula sau electronica fac figuri, al meu e 100% ok d.p.d.v. mecanic si are uzura foarte redusa. GS-431 - Bernard am eu. Link spre comentariu
Vizitator djnick Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Despre ce model de pickup Unitra vorbim? Au fost destul de multe...exista la T M E o vaselina alba, eu am folosit-o la casetofoane si un pickup si merge foarte bine...nu inteleg despre care rola e vorba, aia de pe platan, sau de pe axul motorului? Daca a inceput sa lalaie si e din ala cu disc cu fante si fotocelula problema ma intereseaza si pe mine, am unul la fel - se pare ca fotocelula sau electronica fac figuri, al meu e 100% ok d.p.d.v. mecanic si are uzura foarte redusa. GS-431 - Bernard am eu.In sfarsit pot pune poze cu acest pickup. le puteti descarca dand clik pe link-urile urmatoare: https://dl.dropbox.com/u/3321650/pickup%201.JPG https://dl.dropbox.com/u/3321650/pickup%202.JPG https://dl.dropbox.com/u/3321650/pickup%203.JPG Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Din poza rezulta ca este GS 431 Link spre comentariu
Vizitator djnick Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Intre timp am reparat pickup-ul si va pun un link de descarcat ca sa ascultati o mostra. https://dl.dropbox.com/u/3321650/Pickup ... eparat.mp3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum