Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor PIC 16F84A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

"Bunatatea" hexului n-are nici o legatura cu scrierea lui in PIC. Cu alte cuvinte, programatorul nu testeaza daca hexul "e bun", ci scrie hex-ul primit in controller, il citeste si compara ce a scris cu ce a citit.Daca sunt identice a scris bine, daca nu sunt identice, n-a scris bine."Bunatate" hexului se verifica dupa scriere, daca picul pus in circuit face ce trebuie sau nu.

Link spre comentariu

Hex-ul pare scris ok am modificat 2 -3 numere si nu ma lasa sa-l incarc in ic prog.

am deschis din nou in ic prog hex-ul asa cum este si am data acolo pe asembler programul pare ok.

totul cred ca tine de incarcarea in Pic

dar nu pot sa comunic cu PIC-ul

cand intru in IC prog imi zice

Posted Image

Link spre comentariu

Un .hex "bun" este acela care a mers pe alte calculatoare si pe alte programe. Mesajul "Privileged instruction" trebuie ignorat. Se da OK si se merge mai departe. Mesajul "Verify failed at adress 0000h" se poate datora unui delay prea mic. Se pune o valoare foarte mare, de exemplu 40. Mai pot fi si alte probleme din setari. Dupa ce se gasesc setarile optime e bine sa se scrie intr-un mic .doc si sa se foloseasca de fiecare data. Programatoarele seriale alimentate din interfata nu sunt sigure. La calculatoarele dinainte de 2000 interfetele seriale erau puternice. Cele mai noi sunt de obicei prea slabe (tensiunea si curentul sub standard). Trebuie o alimentare separata de 5 si 13 V, eventual alimentata din USB. Mai bune mi se par programatoarele pe interfata paralela. Programatoarele cu adaptor serial-USB merg uneori extrem de lent. Cele pe USB de fabrica sunt OK, dar cam scumpe.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Vad ca si altii s-au mai lovit de acesta problema http://www.microchip.com/forums/m83860-print.aspxCe programator folositi ? eu am unul ce se alimenteaza de pe serial.

Salut Cipri Eu folosesc PIC-P02-SS achizitionat de pe net...vezi magazinele de componente( nu am voie sa fac reclama) Iar ca program folosesc Ponyprog.... de mult si nu mi-a creat nici o problema la scriere pana acum. Este destul de intuitiv.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări