cipry21 Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Buna , nu pot sa incarc un program .hex in acest PIC imi da urmatoarea eroare Am folosit WinPicSetup. Sau cu ce program pot sa verific daca exista ceva erori in acel .hex ? Multumesc. Link spre comentariu
puriu Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Daca .hex-ul e bun (verificat) trebuie verificate setarile programatorului (delay, etc.), nu sunt simple. Se poate incerca si alt program compatibil. Eu folosesc cu succes IC-PROG. Link spre comentariu
cipry21 Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 Mersi de raspuns. Cum pot verifica daca .hex-ul este bun? Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 "Bunatatea" hexului n-are nici o legatura cu scrierea lui in PIC. Cu alte cuvinte, programatorul nu testeaza daca hexul "e bun", ci scrie hex-ul primit in controller, il citeste si compara ce a scris cu ce a citit.Daca sunt identice a scris bine, daca nu sunt identice, n-a scris bine."Bunatate" hexului se verifica dupa scriere, daca picul pus in circuit face ce trebuie sau nu. Link spre comentariu
cipry21 Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 Hex-ul pare scris ok am modificat 2 -3 numere si nu ma lasa sa-l incarc in ic prog. am deschis din nou in ic prog hex-ul asa cum este si am data acolo pe asembler programul pare ok. totul cred ca tine de incarcarea in Pic dar nu pot sa comunic cu PIC-ul cand intru in IC prog imi zice Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Am senzatia ca pentru windows 2000+, IC-Prog are nevoie de un driver: http://www.electronicecircuits.com/circ ... amming-pic Link spre comentariu
cipry21 Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 unde se pune driverul ca nu este executabil. Link spre comentariu
cipry21 Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 Am reusit sa incarc programul dar imi da o eroare la sfarsit cand se termina transferul. Link spre comentariu
cipry21 Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 Vad ca si altii s-au mai lovit de acesta problema http://www.microchip.com/forums/m83860-print.aspx Ce programator folositi ? eu am unul ce se alimenteaza de pe serial. Link spre comentariu
puriu Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Un .hex "bun" este acela care a mers pe alte calculatoare si pe alte programe. Mesajul "Privileged instruction" trebuie ignorat. Se da OK si se merge mai departe. Mesajul "Verify failed at adress 0000h" se poate datora unui delay prea mic. Se pune o valoare foarte mare, de exemplu 40. Mai pot fi si alte probleme din setari. Dupa ce se gasesc setarile optime e bine sa se scrie intr-un mic .doc si sa se foloseasca de fiecare data. Programatoarele seriale alimentate din interfata nu sunt sigure. La calculatoarele dinainte de 2000 interfetele seriale erau puternice. Cele mai noi sunt de obicei prea slabe (tensiunea si curentul sub standard). Trebuie o alimentare separata de 5 si 13 V, eventual alimentata din USB. Mai bune mi se par programatoarele pe interfata paralela. Programatoarele cu adaptor serial-USB merg uneori extrem de lent. Cele pe USB de fabrica sunt OK, dar cam scumpe. Link spre comentariu
niculita59 Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Vad ca si altii s-au mai lovit de acesta problema http://www.microchip.com/forums/m83860-print.aspxCe programator folositi ? eu am unul ce se alimenteaza de pe serial.Salut Cipri Eu folosesc PIC-P02-SS achizitionat de pe net...vezi magazinele de componente( nu am voie sa fac reclama) Iar ca program folosesc Ponyprog.... de mult si nu mi-a creat nici o problema la scriere pana acum. Este destul de intuitiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum