Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare pentru bobina pentru eoliana

Vizitator kosza karoly

Postări Recomandate

Vizitator kosza karoly

salutare tuturor asi avea o intrebarevreau sa fac un generator eolian am 12-buc magneti neodimi de 40x20x10, si am sarma de 2,5mm si cam cate spire ar trebui sa fac sa scot din el in jur de 12-15v, mam gindit la 9-bobine si nustiu cam cum ar trebui legate ele sa functioneze bine daca ma poate ajuta cineva multumesc mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marcel de la Deva

7

pt un generator axial ti-ar mai trebui inca 12 magneti sau poti face al doilea disc fara magneti pt. inchiderea cimpului magnetic dar nu va avea aceasi putere ,iar bobinele de minim 100 de spire legate in stea .subces !

Link spre comentariu
Vizitator kosza karoly

salut si cum se leaga in stea si cam cum ar trebui sa fie pusi magnetii ceilalti 12-buc sazicem daca asi mai cumpara si magnetii cei am momentan cam cum ar trebui puse pe disc ca asi vrea sa pun 9-bobine si am 12-magneti, si ar fi deajuns 100-de spire siecare bobina nar trebui mai mult?

Link spre comentariu

discul se inparte in 12 se pun magneti pe semne cu polaritati diferite unu de altul (N S N S N S ) iar pe de al doilea disc cei fata in fata sa aibe polaritati diferite ,la legaturile bobinelor am sa incerc sa-ti postez diseara un desen daca nu gasesti de altundeva . generatorul meu are magneti un pic mai mici si la statorul cu 100 de spire de 1,3 imi genera 14 V la 160 ture .

Link spre comentariu
Vizitator kosza karoly

salut inca o intrebare sa zicem ca pun 6-magneti pe un disc si 6-pe celalalt disc cu nsnsns, tot asa pe celalalt cisc dar la prrimu disc unde e n pe celalalt disc trebuie sa fie s magnetul fata in fata magnetii si intre magneti trebuie sa fie bobinele si la 6-magneti cate bobine sa fac?

Link spre comentariu

ai putea pune 6 bobine dar din cite stiu eu generatorul intra in trepidati nu merge cum trebuie ,si inca ceva sirma ta e prea groasa pt. magneti de 1cm grosime nu o sa-ti incapa suficiente spire pe bobina.

Link spre comentariu
Vizitator kosza karoly

dar eu o voi face bobinele cumva si sa pun 6-bobine la 6-magneti adica sant 6-bobine si fiecere bobina sa aiba 2-magneti una intro parte si celalalt in partea cealalta a bobinei cu n si s, si asa o sa aiba putere mai buna? si daca e numai un singur rind de magneti atunci sa inteleg ca puterea lui scade

Link spre comentariu

fa generatorul pe 12 magneti cum magneti tai sunt de doua ori mai mari ca ai mei (ai mei au 40 10 10 ) va avea aceasi putere, poate sa incarce cam 2 bateri iar cind faci rost de magneti doar ii montezi pe discul orb .

Link spre comentariu
Vizitator kosza karoly

salut nam masurat inca fiarele mele ca nus acasa dar cum ajung acasa o masor dar asi avea o intrebare cu sirma de 1,5mm ar fi bun bobinele ca am incercat cu 2,5mm si la 100-spire am un diametru de aproximativ 20cm si cam vine mare si greutate de 2kg si ar fi bun sicu 1,5mm ca nar fi asa de mare la diametru asa o fi bun?

Link spre comentariu

normal grosimea bobinei plus interfierul trebuie sa fie egala cu grosimea magnetilor pt. eficienta maxima dar 2; 3 mm inplus la bobina nu e asa mare tragedie , mie deabea mi-a insaput 100 de spire la sirma de 1,3 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări