Vizitator yoyo68 Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Buna ziua , nu prea ma pricep dar intreb si eu : am achizitionat o sonerie wireles si un senzor de miscare pir wirelesas vrea sa fac senzorul sa functioneze cu soneriea wireless cu caracteristicile :Model No.QH-912Frequency315MHz±0.5MHz433MHz±0.5MHzActive pressure wave(receiver)≤-57dbmNegative pressure wave(button)≤-36dbmPower supply(receiver)2*1.5V AAPower supply(button)1*12V 23A ALKALINE BATTERYQuiescent current≤400μATransmit power<10mWOperating rangeUP to 100 meters(OPEN AREA)Sound options15,17,25 or 36 tunesCARACTERISTICI SENZOR :Senzor de miscare wireless (fara fir) PIR compatibil cu sistemele de alarma TEL204A,TEL203,GSM-02,GSM-03,GSM-06,GSM-08 dar si cu majoritatea sistemelor wireless de pe piata.Date tehnice:Alimentare:3V (2x1.5V)baterii incluseFrecventa: 315 sau 433 MhzKit montaj pe perete:da cu posibilitatea de rotire la 45 gradeRaza Transmisie FM: max 200 mRaza de detectie:ajustabila,intre 9-18 mUnghi de detectie:110 grade (orizontala), 60 grade (verticala)Led avertizare baterie slabitaAutonomie baterie:circa 1 anCompensare automata de temperaturanu stiu daca o sa mearga cu toate ca functioneaza in aceleasi frecvente (zic eu ) .nu stiu exact frecventa soneriei si nici cum sa montez jumperii ( la frecventa ) in senzor .am incercat incarcand sloturile la rand dar nu merge .Multumesc anticipat.(pentru feedback). Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Nu cred ca va merge; incearca altfel: transmite semnalul pir-ului cu un buton sonerie wireless intr-un receptor wireless pereche. Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Da, colegul are dreptate, trebuie sa legi contactul normal deschis (NO) de la senzor in paralel cu butonul soneriei wireless.Astfel, la detectarea miscarii,senzorul PIR practic va actiona emitatorul soneriei wireless.Trebuie de asemenea reglat timpul de actionare al senzorului PIR la minimum, si chiar in conditiile astea soneria va suna cam un minut.Eu as fi folosit pentru aplicatia asta o sonerie cu senzor PIR dedicata, cuplata eventual la o alta sonerie wireless.Aceea are o temporizare a apelului minima, de cateva secunde, mai putin suparatoare. Link spre comentariu
Vizitator yoyo68 Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 multumesc pt sfaturi, nu stiu din ce motive nu prea gasesti la noi sonerii actionate cu senzori , ambele wireles.probabil o sa incerc sa cuplez butonul la senzor.mai as avea ceva intrebari :pote modifica un electronist jucariile , astfel incat sa mearga impreuna ?daca se poate modifica senzorul astfel incat sa emita fara intarziere ( el are reglaj(JUMPER) la 5 secunde si la 5 minute)?cum aflu frecventele d lucru al jucariilor ? ( daca ma ajuta cu ceva ... ) Link spre comentariu
worker Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 nu stiu din ce motive nu prea gasesti la noi sonerii actionate cu senzori , ambele wireles.sunt dar mai scumpe deoarece mai au si o unitate centrala din care se programeaza.solutia cu butonul conectat la PIR este cea mai simpla si ieftina. Link spre comentariu
Vizitator yoyo68 Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Se pricepe cineva ? Asta este senzorul PIR wireless : http://i.imgur.com/pjniWGr.jpg pote sa-mi spuna cineva cum se seteaza ? c reprezinta sloturile : A0_A7 ; D0_D3 ; L si H ; c sunt : 1.5M;3.3M;4.7M ; - frecventele ? multumesc anticipat. editat de mircea calin Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Perechea, in mod normal, trebuie sa aiba codurile setate din fabrica. Ai si receptorul? Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 In foaia de instructiuni a senzorului, nu specifica nimic despre setarile respective ? Ca banuiesc ca are si niste instructiuni de folosire totusi. Link spre comentariu
salsa Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Eu zic sa nu-ti bati capul. Partea de senzor are o schema asemanatoare cu asta: Mai putin releul si partea de 12V. Tranzistorul s-ar putea sa fie, trebuie verificat. Ideea e sa duci doua fire de la iesirea senzorului la buton. Probabil butonul pune un traseu la masa si atunci e foarte simplu... Partea de RF poate fi oprita, pentru economie de energie. O varianta mai simpla ar fi sa cumperi un senzor cu acelasi cip, BISS0001, e 15 lei. Are schema de mai sus, mai putin tranzistorul si releul. Sau si mai "tare", la 30 lei exista in Kau... o "veioza" cu leduri si senzor cu acelasi integrat. Consumul in stand-by e undeva sub 0,1 mA. I-am pus cele mai naspa baterii ce le-am avut in casa si merge de vreo 2 luni. Apropo de alimentare, daca tragi 3 fire intre cele doua dispozitive, poti pune o baterie mai serioasa sau acumulatori in loc sa-l alimentezi separat pe fiecare. Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 E mai complicata decat atat, are setari de distanta de detectie, si alte cateva pe care nu le-am deslusit acolo.Trebuie sa se gaseasca pe undeva instructiuni si pentru senzorul ala, ca nu e o pocnitoare oarecare.Oricum setarile jumperilor din stanga jos sunt sigur pentru frecvente de lucru la emisie. Link spre comentariu
salsa Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Tocmai de aceea am recomandat achizitionarea unui alt senzor, e si pacat sa fie modificat acesta. Senzorul cu 15 lei are si reglaj de sensibilitate la lumina si timp, cu potentiometru. In plus, pinul 1 al integratului seteaza daca sa fie sau nu retriggerabil, respectiv daca "tinta" se misca senzorul nu va ramane cuplat, va cupla din nou doar dupa expirarea timpului setat. Link spre comentariu
Vizitator yoyo68 Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Din pacate nu am instructiunile senzorului , l-am luat fara receptor . A venit ne-setat , cu jamperii in punga .am trimis dupa ele ... astept raspuns .De fapt cautam cam asa ceva :http://www.globalsources.com/gsol/I/Wir ... 370989.htmdar nu am gasit ... Tocmai de aceea am recomandat achizitionarea unui alt senzor, e si pacat sa fie modificat acesta. Senzorul cu 15 lei are si reglaj de sensibilitate la lumina si timp, cu potentiometru. In plus, pinul 1 al integratului seteaza daca sa fie sau nu retriggerabil, respectiv daca "tinta" se misca senzorul nu va ramane cuplat, va cupla din nou doar dupa expirarea timpului setat. Puteti sa-mi spuneti unde gasesc senzoru asta ?Sau ceva asemanator .. Link spre comentariu
salsa Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Aveti mp...Senzorul de alarma si soneria fac parte din "clase de precizie" diferite, ca sa zic asa. Adica senzorul "se intelege" doar cu tipul de centrala de alarma pentru care a fost conceput si doar cu alarma in care a fost programat. Pentru analogie, eu am Solenza cu inchidere centralizata. Mai sunt sute de mii de Solenze care au cheie identica. Dar cheia mea se potriveste doar la Solenza si doar la a mea...Pe cand soneria... am auzit cazuri cand apesi pe buton si suna la vecinul... Link spre comentariu
Vizitator yoyo68 Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 M-am lamurit, am gast ceva instructiuni de la un PIR asemanator, nu ma ajuta prea mult , senzorul se seteaza cu centrala... pt cei interesati : http://pastebin.com/AB0E04pT sper sa reusesc in weekend sa desfac si postez soneria - foto. Link spre comentariu
Vizitator yoyo68 Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Aici e soneria pe care as vrea sa o modific : http://imgur.com/a/nrYYA#0 http://i.imgur.com/f6jQZXE.jpg am pus eu un intrerupator ca nu avea .... http://i.imgur.com/lVGsxmF.jpg aici am inchis eu intrerupatorul cu cele 2 fire rosii ... oare inchiderea prin lipire a circuitelor 1-12 modifica frecventa d lucru a emitatorului ? daca dezactivez ledul ( care se aprinde la apasare) se intrerupe vreun circuit ? scade consumul ? merge sa alimentez de la aceasta baterie si senzorul d miscare ? cam cat tine o baterie d genu asta ? Nu pune poze la rezolutie asa de mare, de asemenea incearca sa-ti editezi propriile postari, cred ca ai batut recordul de postari consecutive. editat de mircea calin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum