Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eeprom serial programmer pentru 93Cxx si 24Cxx

winston

Postări Recomandate

Un programator simplu de facut pentru memorii eeprom de la http://www.comunidadelectronicos.com/pr ... eeprom.htm :da nu necesita alimentare separata si are un cablaj cam arhaic dar e pe o singura parte si cu 5 strapuri-merge excelent.

Pentru incepatori si nu numai.Posted Image

Posted Image

Posted Image

P.S.-Pentru a printa la scara 1/1 se utilizeaza softul "Omniglyph" de la http://www.holophase.com si din File se da Print apoi print to scale (vezi setari) softul e gratuit are multiple utilizari. :dans:

Ca soft-uri de programare se pot folosi "IcProg" si "PonyProg2000"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winston

6

• worker

4

• 25L91N11

3

• Liviu M

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De acord,insa eu am lasat spatiu liber intentionat pentru cine vrea sa puna mufa "mama" DB9 direct pe cablaj si sa refaca pcb-ul la pinii acestei mufe e usor,tot intentionat am facut cablajul pe hartie milimetrica si nu in format "eagle" sau "orcad",etc. in ideea ca sa poata fi facut de catre incepatori,neexperimentati,care au nevoie de reprogramat urgent, o memorie la imprimanta,un dump la tv,etc.NOTA:daca se pun pini de bareta in socluri(4+4)si apoi se prelungesc cu fire de la condensatoarele styroflex se pot face adaptoare pentru memoriile de tip smd. Cablajul desenat de mine e pentru ambele variante de memorii(93Cxx si 24Cxx)

Link spre comentariu

Cer scuze, am avut impresia ca se doreste o varianta simpla de Eeprom Programmer.Mai adaug (daca doreste cineva) un Eeprom Cloner.Adica introduci memoria buna (cu dumpul in memorie) intr-un soclu si il transferi automat in alta memorie care este blank (goala) 24xx00- 24xx01- 24xx02- 24xx04 - 24xx08- 24xx16- 24xx32- 24xx64- 24xx128- 24xx256- 24xx512.Numai bine

Link spre comentariu

s-a mai discutat despre convertoarele minune. Nu functioneaza pentru scriere. Pentru citire, da.La acest laptop am port express card si am cumparat unul dar nici cu el nu am putut scrie. interfata este facuta de mine si functioneaza din 2006 fara probleme pe PC-uri cu serial sau laptop cu dock station

Link spre comentariu

E adevarata chestia cu convertoarele doar partial,adica poti face o partitie pe PC de,sa zicem max.8Gb si baga "Win98se" sau daca te pricepi fa partitia virtuala cu acest sistem de operare si sa mai vorbim atunci.P.S.-te referi la interfata de programare pe portul serial?OK-Schema de programator au folosit-o si altii de foarte multa vreme si nu au fost probleme.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări