stefanstudio Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 DA STIU CCA ESTI DOCUMENTAT CU PRIVIRE LA TRAFURI SI TEORIA LOR Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 2, 2013 Autor Partajează Postat Martie 2, 2013 Valorile le poti obtine cu o semipunte alimentata la o tensiune reglabila si frecventa interesata urmarind forma curentului printr-o inductanta de pe miez, forma care trebuie sa fie liniar variabila. Momentul in care se strica forma este depasirea inductiei maxime.Deci as avea nevoie de un osciloscop cu doua canale ca sa urmaresc forma pe a doua inductanta.. . Nu am decat unul pe lampi cu un singur ...sant. Smilex ,te rog ,sa faci o schema de test ,si pe urma scriu aici ce a iesit. Sau daca vrea careva le trimit prin posta ,dar ,cu conditia sa le testeze . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Gasesti si in postarile lui miticamy la 'totul despre surse' informatii de genul asta Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Vezi aici viewtopic.php?f=41&t=76798&start=465#p1193246 . Intreaba-l pe miticamy ce schema a folosit, daca nu te rezolva el iti fac eu una forward cu doi tranzistori si umplere 30-40% ca sa ai resurse de demagnetizare. Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 4, 2013 Autor Partajează Postat Martie 4, 2013 Am facut o prima proba .Am facut un generator de impulsuri ,prin descarcarea unui capacitor de 10 uF pe un traf ridicator de tensiune ,la o fregventa de un Hz (aici as avea nevoie ,la un Hz),dupa care am redresat tensiunea cu o dioda By de mare voltaj,incarcand un condensator de mare capaciatte.Pentru fiecare miez testat ,masuram cat s-a incarcat condul din secundar dupa fiecare 10 impulsuri de aprox 2 ms.Redresare directa :Home made-ul 36,5 V Tole 0,5 MM sub 30 V Alte ferite E55 ,max 33V Redresare indirecta (ca la flyback )unde este redresata tensiunea inversa inmagazinata in miez... Home made-ul 65 V Tole 0,5mm 90 V Alte ferrite E55,sub 55 V . Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Dar tu vei folosi traful (miezul) pentru incarcarea condului sau pentru descarcarea lui (impulsuri 1sec.)?Testul are relevanta comparativa pentru aceiasi sectiune si nr. spire la conversia directa si pentru aceiasi inductante la conversia indirecta (flyback).Pentru descarcare varful cel mai mare va fi la aplicarea directa. Urmatoarele vor fi varfurile oscilatiei amortizate, deci tot mai mici. Asta daca nu ai redresare pe inalta tensiune sau amortizarea oscilatiei cu dioda inversa in primar. Poti avea redresare pe directa (si atunci asta testezi), pe inversa (flyback) sau libera oscilatie in care caz tot directa e relevanta. De asemenea, pentru a asigura un anume timp fara a-l depasi cu oscilatia libera amortizata, poti shunta inversa cu o dioda in primar asigurand prin capacitatea si inductanta folosita in primar un timp de 2ms (?) necesar, in care caz tot directa este relevanta pentru comparatie, nu flyback-ul. As putea sa ma exprim mai bine daca as vedea o schema de principiu dar completa pentru acea zona. Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 Ma intereseaza doar conversia directa .Oricum ,schimbam sensul la dioada din secundar ,si colectam ori una ori alta...Oscilatille fiind amortizate aproape suta la suta.As mai putea incerca pe niste tole de 0,1 (am doua trafuri) ,de curios ,dar, deocamdata ,ce am obrinut din masuratori, ferita facuta de mine a reusit sa adune dupa 10 impulsuri ,redresare directa,mai mult cu aprox 3 V peste celelalte. Ceea ce ma multumeste . Si culmea sunt total inegale . Una are intrefierul distribuit cu mult mai mare decat cealalta ...Temperatura si sinetrizare diferite ,si atele...Ar mai ramane testata la fregventa. Cand o sa fac un invertor o sa o incerc atucni .Insa...parca vad ca nu o sa merga...Multumec Smilex pentru raspunsuri ,si iedeea cu blocatul idirectei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Inainte de 89 am spart ferita de la tr. de linii alb-negru si apoi praful obtinut il amestecam cu ceara de lumanri si il turnam in forme cilindrice de carton.Asa am obtinut primele bare de ferita pentru constructiile radio. Asta a fost atunci,acum ma intereseaza cam acelasi lucru si pentru asta caut un component cu care sa amestec praful de ferita si sa il pun in forma dorita:evident un component mult mai dur decat ceara si care sa nu interactioneze magnetic in nici un fel.Ceva idei? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Si ai citit tot subiectul (de 2 pagini)?Pt ca aici scrie ceva: viewtopic.php?p=1237698#p1237698 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum