Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

poblma pic18f4520

Vizitator andrei1991

Postări Recomandate

Vizitator andrei1991

de cateva ore incerc sa dau de capat unei probleme,dar fara rezultate. am facut un montaj cu un pic18f4520, pentru aprinderea unui led la un anumit interval de timp, am legat pinul 1(MCLR) la + printr-un rezistor de 4.7k, pinul 11 (VDD) la + ,si 12 (VSS) la -. Problema este ca ledul licaie doar atunc cand pun degetul pe orice rezistenta sau fir din circuit, atunci cand cand iau degetul nu mai licaie. Tensiunile pe vdd si mclr sunt aceleasi in ambele cazuri, intre 4,98-5.01. Orice parere este binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rabulea Sergiu

1

• Liviu M

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Poti pune te rog si programul pe care l-ai scris?Ii posibil sa nu fi setat corect oscilatorul.Acest pic are si ooscilator intern insa din ce spui pare sa fie etat sa mearga cu quartz.

Link spre comentariu
Vizitator andrei1991

am folosit oscilatorul intern, pt ca nu am condensatorii potriviti in momentu asta, proabil maine o sa cumpar.

#include<htc.h>#include<pic18.h>#define _XTAL_FREQ 8000000__CONFIG(1, INTCLKO);__CONFIG(2, WDTDIS);__CONFIG(3, MCLRDIS);__CONFIG(4, UNPROTECT);void main(){    TRISD=0x00;    PORTD=1;      while(1)    {        RD2=1;        __delay_ms(50); __delay_ms(50); __delay_ms(50);        RD2=0;        __delay_ms(50); __delay_ms(50); __delay_ms(50);    }}
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări