Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o schema de amp pentru un incepator, cu lampile astea aveti?

Blind

Postări Recomandate

Aha, pe mine ma batea gandul la raportul de transformare cand am citit k. La petra cred ca voi face si eu comanda, ca parca mi-e prea lene sa rebobinez trafurile alea, insa pentru asta va trebui sa-mi mai iau inca unu sau doua trafuri, ca sa renteze transportul :)Pentru 300V sa inteleg ca e destul un consum de 300mA va fi de ajuns.Multumesc f mult de ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sere

7

• Blind

7

• pusttiu

1

• Kosmin

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Am observat niste neconcordante in legatura cu I filament si sarma necesara; sarma de 1,5 mm diam tine cca. 4,5A la incarcare medie (2,5A/mm patrat) si cred ca e suficient pentru montajul pe care vrei sa-l faci. Bobinarea trafului de retea e simpla si nu ia nici timp prea mult (in comparatie cu traful de iesire) pentru tole E+I; la toroidal se face economie de spatiu dar e mai migaloasa bobinarea la suveica. Eu zic ca merita cumparat doar daca vrei neaparat toroidal sau daca nu ai sarma ori ce mai trebuie pe acolo. Eu de exemplu pentru retea de regula caut un traf cu sectiunea necesara, ramane primarul si rebobinez doar secundarul, treaba valabila si la toroidale cand vreau la iesire tensiuni mici - adica spire putine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări