mila Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Asta e, daca nimeni nu citeste nimic, nimic, nimic.La primul post din pagina anterioara am pus 2 link-uri spre datasheet LM317 in care apare si schema si cum se calculeaza tensiunea de iesire...tot ce trebue.Normal tensiune continua eventual stabilizata e necesara(si nu e obligatoriu)numai pentru lampa preamplificatoare/driver.Mai precizez ca LM317 are nevoie de radiator.Lasati omul sa construiasca stabilizatorul...asa mai invata ceva. Spor la construit Link spre comentariu
baltazar181 Postat Iulie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2013 Problema e ca eu nu ma prea pricep la electronica.. Un prieten de-al meu ma ajuta la constructie insa el n-a lucrat cu lampi pana acuma doar cu tranzistori... Am luat o schema de pe net si am facut totul dupa acea schema si nu merge. Eu nu vreau sa inventez nimic dupa capul meu de acea intreb ce sa fac cu stabilizatorul sa mearga n-as vrea sa construiesc alta. Va multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
baltazar181 Postat Iulie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2013 Am pus rezistenta si merge. Numai ca se supraincalzeste. este ceva in locul lui LM317 care sa msuporte vreo 3A? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Am pus rezistenta si merge. Numai ca se supraincalzeste. este ceva in locul lui LM317 care sa msuporte vreo 3A?cate lampi alimentezi acum prin stabilizator?am zis ca e de ajuns doar prima lampa.este un lux inutil sa alimentezi si el84 darmi'te si em84. Link spre comentariu
baltazar181 Postat Iulie 28, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2013 Am pus toate lampile dupa acea am pus fara EM uri dar totse incalzeste. Dupa cum vad El84 foloseste cam 0,6A si 6n2p nu am gasit cat consuma. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 6n2p are 340mA curent de filament, am scris cu cateva posturi mai sus.inca o data, scoate el84 si las-o doar pe asta. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Deja incepe sa semene a pierdere de vreme...pana la urma de ce faci ceva pe lampi daca nu te pricepi chiar deloc? Macar stii ce vrei/trebuie sa obtii? In cel mai fericit caz, dupa cate se pare, vei obtine un amplificator care canta "cumva" - in realitate mai prost decat un amplificator cu tranzistoare sau "celebrul" TDA2030. Nu se face electronica cu 2-3 rezistente uitate prin sertare...nu pui alta valoare de rezistenta decat cea recomandata doar pt. ca nu ai alta...mai bine nu pui si iei o pauza pana ai...daca si de rezistente ne impiedicam in secolul 21, ce sa mai zic de restul? EL84 nu are "cam" 600mA, are exact 760...daca e alimentat corect si lampa e noua... http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_el84.html Si o ultima curiozitate: Ai pus LM-ul pe un radiator? Daca da, ce dimensiuni are? E normal sa se incalzeasca...ideea e cat de tare? Link spre comentariu
baltazar181 Postat Iulie 29, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2013 Da am pus radiator pe LM. si asa se incalzeste ca dupa 5 minute se simte mirosul. Cine imi face toata treaba vrea neaparat sa fie toate filamentele stabilizate fiindca am oscilatii mari de curent. Inca odata intreb Schema stabilizatorului se poate modifica in asa fel sa pot lega toata filamentele la el sau trebuie sa fac la toate lampile stabilizatoare separat. Asta e toata intrebarea.Si la intrebarea ca de ce vreau amplificator pe lampi e simplu raspunsul: Imi place cum suna. Toata treaba a fost facuta dupa schema acea , n-am facut probleme din rezistente sau condensatori.De 8 luni am inceput proiectul insa de fiecare data mi-a lipsit ceva si n-am putut termina si deja ma streseaza ca nici acuma nu merge. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Da am pus radiator pe LM. si asa se incalzeste ca dupa 5 minute se simte mirosul. Cine imi face toata treaba vrea neaparat sa fie toate filamentele stabilizate fiindca am oscilatii mari de curent. Inca odata intreb Schema stabilizatorului se poate modifica in asa fel sa pot lega toata filamentele la el sau trebuie sa fac la toate lampile stabilizatoare separat. Asta e toata intrebarea.Si la intrebarea ca de ce vreau amplificator pe lampi e simplu raspunsul: Imi place cum suna. Toata treaba a fost facuta dupa schema acea , n-am facut probleme din rezistente sau condensatori.De 8 luni am inceput proiectul insa de fiecare data mi-a lipsit ceva si n-am putut termina si deja ma streseaza ca nici acuma nu merge.BunaA mai zis cineva ceea ce-ti spun si eu.Doar prima lampa are nevoie de filament in CC.Finalele merg foarte bine si pe alternativ(filament alimentat alternativ).Si EM-urile la fel.Daca LM-ul nu rezista la 600 mA e bun de aruncat.In caz de forta majora foloseste un tranzistor de putere(2N3055).SporAlex Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Ia de bun ce a zis Allex1968.Si fa schema asta. In loc de 2N3055, poti folosi un NPN de putere dintr-o sursa de calculator. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 In surse sunt tranzistoare de putere de tensiune mare si de comutatie, cu Uce mare, se vor incalzi si scade randamentul...Orice tranzistor de putere pt. tensiune joasa isi face treaba acolo...2N3055 e foarte bun...si cele din seria BD243...numai sa aiba curent de colector mare si Uce mica...In anumite conditii LM350T suporta 3A, dar aici as recomanda totusi solutia cu tranzistor... Link spre comentariu
baltazar181 Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 Pana la urma am decis sa leg la stabilizator doar 6n2p ul si restul leg dupa condensatorul de 10000uf cu niste rezistente. Am 8,6v care ar trebui redus la 6v Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Pana la urma am decis sa leg la stabilizator doar 6n2pOKsi restul leg dupa condensatorul de 10000uf cu niste rezistente. Am 8,6v care ar trebui redus la 6vdeci ai 8,6 V continuu, asta inseamna 6,2 V curent alternativ.de ce nu legi EL-urile in alternativ asa cum toata lumea iti spune aici si o tii pe a ta? ai incercat sa vezi daca merge? Nu!. ia incearca! Link spre comentariu
baltazar181 Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 OK asa o sa fac Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum