Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Artima

baltazar181

Postări Recomandate

Imi puteti explica mai babeste ce sa fac?:) Adica intre intrare si iesire nu ar trebui sa fie mai mult de 3v? Eu dupa punte in intrare am in jur de 8v si la filtrare imi oscileaza intre 2 si 5v poe cand ar trebui sa am 6,3v pt filamente.Pe schema nu este dar eu am pus si 2 EM84 ochi magic dar nu cred ca are nici o importanta fiindca inca nu sunt legate filamentele. Ce e de facut?

Simplu tensiunea la intrarea satabilizatorului trebue sa fie cu 3V mai mare decat tensiunea la iesirea din stabilizator.Pentru 6,3V la iesire ar trebui o tensiune de 9,5-10V la intrare.Atentie ca LM317 admite un curent max de 1,5A.http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm117.pdfhttp://www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM317.pdf
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baltazar181

21

• carageae

6

• RockDok

3

• mila

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am dat la un priten care are sursa reglabila zice ca i-a dat si cu 10v mai mult si tot acelasi lucru face.. In schimb, daca nu suporta doar 1,5A atunci nu e buna pentru mine ca cele 5 lampi consuma mai mult... Nu aveti cumva o schema de stabilizator care suporta vreo 3A? Sau daca as schimba lm317 cu un lm350t pe acelasi schema ar merge?

Link spre comentariu

Salut,Nu are rost sa alimentezi in curent continuu stabilizat toate lampile, eventual doar lampa 6n2p pt care cred ca va duce stabilizatorul -la 340 mA curent filament.Cel mai simplu e sa le alimentezi pe toate in c.a. asa cum ti s-a recomandat mai sus.

Link spre comentariu

Am inteles dar nici atunci nu imi merge stabilizatorul fiindca oscileaza si nu stiu care e problema cu ea... Lm317 e nou condensatoarele sunt noi rezistentele sunt noi si tot nu merge..

Link spre comentariu

DA, gasesti ceva de putere, pe iesire, de 100-120 de ohmi. E bine sa nu pui mai putin de 240 de ohmi acolo...eventual 3 de 100 inseriate sa vezi macar daca merge...si eu cred ca asta e singura problema...poti comanda pe net, sunt magazine care trimit si cate 3-4 rezistente de fiecare valoare - detalii pe mp daca vrei.

Link spre comentariu

Rezistenta aia de 220- 240 de ohmi merge de la una subminiatura de 0,125W in sus, pe acolo circula doar cativa mA pentru referinta de tensiune a stabilizatorului, deci pune linistit ce ai in casa.

Link spre comentariu

@marlowe are dreptate, eu m-am referit la alea de iesire doar ca sunt mari si usor de citit...e imposibil sa nu fie ceva rezistente acolo...daca stii codul culorilor trebuie sa poti gasi ceva, sau doua de 470 in paralel...romanul e inventiv!...numai sa asigure transformatorul curentul necesar.

Link spre comentariu

am gasit una de 100 si doua de 30 restul sunt mici de 5 si de 10 ohmi.am sa leg doua de 100 si una de 30 apoi sa vedem ce face:) Traful de alimentare sigur da curent necesar fiindca a fost facut pentru PP.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări