Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

întrebări referitoare la transformatoare

nickxyzt

Postări Recomandate

Salut,Am dezmembrat un transformator dintr-o sursă de monitor LCD.Transformatorul este model LTS28C‑734A(0524), dacă contează la ceva.Dezmembrând învelișul secundar (care are priză mediană), am observat că acesta este împărțit în două învelișuri izolate între ele prin hârtie cerată și prinr-o foiță de cupru, de care este lipit un fir ce iese afară din transformator, conectându-se la unul dintre contactele de pe placă.Întrebările mele (elementare) sunt următoarele:1. De ce secundarul este împărțit la rândul lui în două învelișuri separate?2. Ce rol are foița de cupru, și firul cu care se conectează pe placă?3. De ce, dacă este conectat primarul, iar secundarul nu are consumatori, nu se produce scurt circuit? (n-am încercat, am văzut doar pe net) (eu văd că, de fapt, curentul trece printr-un conductor fără vreun consumator, deci ar fi scurt circuit)Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• nickxyzt

1

• cristianvalentin

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cele mai scurte explicaţii:1. Ptr obţinerea unei tensiuni de alimentare simetrice.2. Ecran electrostatic, se leagă la masă.3. Fără sarcină în secundar, primarul va consuma numai curentul de mers în gol. Nu mai crede tot ce vezi pe net...............P.S. Încearcă să te pui la punct cu terminologia folosită în electrotehnică şi electronică.

Link spre comentariu

Teoretic, putem asemana primarul transformatorului tau cu o rezistenta bobinata (in cazul in care nu sunt consumatori in secundar). Exact cum a spus si colegul nostru acesta va consuma numai curentul de mers in gol, deci practic se comporta ca un rezistor..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări