Vizitator greucean Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 In 1939 exista pe Calea Victoriei 48-50, vis-a-vis de Palatul Telefoanelor, o firma cu numele Columbia Graphophone Company Romana S. A., sucursala a Columbia Graphophone London. Firma londoneza, dupa o fuziune cu o alta firma, s-a transformat in 1931 in EMI. Dar sucursala de la Bucuresti si-a continuat activitatea sub numele anterior, vezi cartea de telefon a Bucurestiului din 1939. Probabil ca la inceputul razboiului (candva dupa septembrie 1939) a fost preluata de germani, caci trece in septembrie 1945 prin decizie sub controlul Casei de administrare şi supraveghere a bunurilor inamice (C.A.S.B.I.), conform prevederilor legilor Nr. 91 din 1945; Nr. 498 din 1942; Nr. 443 din 1944 şi Nr. 644 din 1944. Vindeau sub emblema Columbia - Columbia cu magic notes, cea pe care o reproduceti in fotografie - radiouri de fabricatie germana, pana acum am informatii despre un model de la Radione si 3 modele de la Ingelen, respectiv Columbus 39 (aparat pe care l-am pierdut si pe care il caut), Ingelen 539, pe care am reusit sa-l cumpar si Ingelen 540 (care nu ma intereseaza).Va multumesc pentru informatii ! Cel pe care il am eu are scris pe sasiu cu creionul 49F sau 497. Link spre comentariu
Vizitator greucean Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Acest aparat dupa cum se observa nu are lampa redresoare functiona cu alimentare de la acumulatori se vede sunt doua cordoane de alimentare unul pentru 2V tensiune la filamente si unul pentru tensiunea anodica.Butoanele demontate puse pe sasiu sunt aceleasi montate la aparatele HORNYPHONLORD 39 si PRINZ 39 pe care le am eu totodata si scala ca forma si mecanica este aceeasi cu aproximatie,diferite de radio Nicolaus.O parere!??Da asa este era cu acumulatori din cate imi aduc aminte. Multumesc pt. informatie. Link spre comentariu
Catalinoiu Constantin Postat Iunie 3, 2020 Partajează Postat Iunie 3, 2020 Buna ziua. Tot de pe vremea lui Hitler am găsit un radio Columbia Magic Notes pe care aș vrea să îl restaurez dacă mă puteți ajuta cu o schemă. Tuburile sunt Tungsram ACH1, TAF8, TABC 1, TAL4 și TAZ1. Radioul arată jalnic, din acest motiv nu reușesc să identific schema. Atașez foto cu sașiul pe care cineva a scris cu creionul SZG 2979. Mulțumesc anticipat binevoitorilor. Link spre comentariu
tubeman Postat Iunie 3, 2020 Partajează Postat Iunie 3, 2020 E clona dupa Orion 44 (1936-1937) Ungaria https://www.radiomuseum.org/r/orion_44.html Probabil echipat original cu TACH1 cu culot cu contracte laterale, cum a produs Tungsram https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_tach1.html Schema pt. Orion 44 se poate descarca de aici: https://elektrotanya.com/tungsram_orion_44_radio_1936_sch.pdf/download.html Spune-ne si noua daca schema corespunde cu radioul tau. Link spre comentariu
Catalinoiu Constantin Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Multumesc tubeman de info. Carcasa seamnana cu ce am eu, insa schema electronica este diferita. Saptamana viitoare am sa il pun sub tensiune si revin cu niste masuratori. Pana atunci mai caut schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum