Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR DELTA - DOINA, ce ma sfatuiti ?

Aurel Iosif

Postări Recomandate

Am intrat in posesia amplif de mai sus. Aspect ext bun, complet, sasiu curat si generos ca spatiu, lipsa reverb. Trafurile bune. Problema este ca ar trebui sa inlocuiesc totul, cond., rez, etc. Ma gandeam sa redimensionez traful de retea astfel incat sa suporte consumul a doua canale cu 6P3c ,4 buc plus ECC-urile. Bineinteles ca ar trebui sa mai procur un traf de iesire identic sau sa cumpar doua identice de o calitate mai buna. Traful de retea il voi "parca" pe mijlocul sasiului, loc este berechet pentru toate. Intentionez sa-l folosesc pentru audio, eventual si o intrare pentru chitara. Acuma intreb si eu profesionistii, este bine sa purced la ce-am gandit sau este de preferat sa-l reconditionez lasandu-l vintage? Ce schema mi-ati putea recomanda, o schema verificata, testata ?Sunt convins ca aici voi gasi sprijinul de care am multa nevoie. Multumesc. Acest ampl avea 50 W?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Aurel Iosif

6

• 89-CEC

3

• carageae

3

• gheo23

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scuze mon ser ! Rog un moderator sa faca cuvenita modificare. Multumesc . Totusi, un sfat util ?

Daca doresti sa-l modifici pentru auditii , stereo , in situatia asta tre sa-i reconfigurezi ambele transformatoare , ceea ce nu prea isi justifica efortul. Ideea mea ar fi ca mai bine il pastrezi (si reconditionezi) pentru ce a fost el construit, adica instrument, iar pentru auditii faci unul de la zero.
Link spre comentariu

Traful de iesire a fost calculat pentru instrument , si nu pentru auditii . De aceea am spus ca trebuia postat la tuburi. Intra si tu acolo si citeste cateva despre calculele transformatoarelor de iesire , de ce unele sunt calculate pentru audio si altele pentru instrumente .

Link spre comentariu

Am intrat in posesia amplif de mai sus. Aspect ext bun, complet, sasiu curat si generos ca spatiu, lipsa reverb. Trafurile bune. Problema este ca ar trebui sa inlocuiesc totul, cond., rez, etc. Ma gandeam sa redimensionez traful de retea astfel incat sa suporte consumul a doua canale cu 6P3c ,4 buc plus ECC-urile. Bineinteles ca ar trebui sa mai procur un traf de iesire identic sau sa cumpar doua identice de o calitate mai buna. Traful de retea il voi "parca" pe mijlocul sasiului, loc este berechet pentru toate. Intentionez sa-l folosesc pentru audio, eventual si o intrare pentru chitara. Acuma intreb si eu profesionistii, este bine sa purced la ce-am gandit sau este de preferat sa-l reconditionez lasandu-l vintage? Ce schema mi-ati putea recomanda, o schema verificata, testata ?Sunt convins ca aici voi gasi sprijinul de care am multa nevoie. Multumesc. Acest ampl avea 50 W?

Link spre comentariu

O varianta ar fi sa il reconditionezi, o fi avut 50w dar cu EL34 in loc de 6p3s.Daca schimbi traful de alimentare, iei si altele de iesire, apoi mai dublezi si numarul de lampi e egal cu a construi un amplificator de la zero doar ca ai nevoie de un sasiu.Pentru stereo ti-ar mai trebui altul identic, oricum fiind de instrument nu stiu cat de hi-fi e transformatorul de iesire.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca Delta era un amplificator chiar bun pentru instrumente, repetitii "de garaj" pt. o formatie mica - e chiar curios ca nimeni nu mai are schema originala, desi nu e mare scofala, se poate scoate de cineva care il are in stare originala, nemodificat - merita refacut sau refacuta alta schema compatibila - d-l Lazaroiu a pus pe aici schema unui final Dynacord Eminent care e probata si facuta de multa lume...Amplificatorul reconditionat il poti vinde - sunt sigur ca mai gasesti chitaristi amatori de asa ceva, mai ales daca arata bine si e un pic modernizat - jackuri la intrare, curatat etc. si cu banii obtinuti poti gasi pe forum lampi si tot ce trebuie ca sa faci un amplificator serios, de la zero...Am fost si eu tentat de asta la un moment dat, cu alt amplificator - Alfa Super - dar e mai mult de munca sa te adaptezi la un sasiu existent si sa te inghesui ca sa poti folosi niste gauri de socluri gata facute, cand poti mai simplu sa faci un proiect nou, dupa piesele de care dispui...

Link spre comentariu

Da, asta e Sigma...despre o Sigma era in discutie modificarea cu Dynacord...nu am vazut o schema de Delta si nici in viata reala cum arata traful...nu stiu daca duce Delta un PP de 50W...Sigma duce sigur...problema era la Sigma iesirea pe 15 ohmi...plus ca mai avea si iesire de radioficare.

Dar revin cu o intrebare:

Are cineva o schema de Delta, fie si scoasa de mana?

Povestea e foaaarte veche...de mai bine de 2 ani...

Aici am adunat toate "Doinele"...in afara de Delta:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=183&t=67440

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Parerea mea este urmatoarea,daca vrei sa faci un amp de auditie faci unu de la zero,nu pe acel amp,daca doresti restaurare o poti face si vinde ampul,oricum a fost un amp bun la toate,reverbul erea submediocru.

Link spre comentariu

Am intrat in posesia amplif de mai sus. Aspect ext bun, complet, sasiu curat si generos ca spatiu, lipsa reverb. Trafurile bune....Sunt convins ca aici voi gasi sprijinul de care am multa nevoie. Multumesc. Acest ampl avea 50 W?

Ar trebui sa extrageti schema electrica , cu ajutorul unui coleg forumist mai inimos , dornic de refacerea zestrei tehnice a instrumentelor muzicale produse in Romania si prezentarea acesteia catre cei interesati . Datorita faptului ca locuiesti in Bucuresti , consider ca ar trebui sa te intalnesti cu @Viobio , probabil ca te-ar putea sfatui si indruma in refacerea acestui amplificator si eventual " extragerea " schemei , pentru colectionari . Desigur , daca si @Viobio isi da acordul , deoarece este necesar mult timp liber disponibil pentru asemenea operatiuni de " reverse engineering " . Speram ca vom reusi sa intram in posesia schemei , prin bunavointa lui @Viobio si a Dvoastra .Multumesc anticipat !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări