mecomanv Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Am gasit la remat niste componente ... Nu am gasit pe net prea multe indicati .Par a fi tiristoare ...nu stiu ...Se comporta ca si un tranzistor .Dar si ca o dioda ... Le-am conectat(pe rand),la 12 V, in paralel cu un bec auto ,si am polarizat electrodul de comanda cu un rezistor spre borna + ,si becul se aprindea cat tineam rezistorul.Cand schimbam,inversam cele doua parti,becul se aprindea ca si cum ar fi o dioda polarizata direct... Intre cei doi conectori este o rezistenta de aprox 12 Ohmi. Pe carcasa de portelan scrie TT256-125-08,si putin mai in dreapta ,TT125-10 cu mana. http://postimage.org/image/4vj8hczp5/full/ Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Tiristor 125A/800V (1000V) Link spre comentariu
mecomanv Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 Atunci insemna ca sunt defecte ,pt ca ,suna multimetru intre electrodul de comanda si partea care are scos conectorul( catodul ,presupun).De ce cand iau rezistenta de polarizare nu ramane amorsat? De ce se comporta ca si o dioda daca inversez alimentarea? Link spre comentariu
mecomanv Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 Intre cei doi conectori este o rezistenta de aprox 12 Ohmi.http://postimage.org/image/4vj8hczp5/full/Ma refeream la electrodul de comanda si celalalt conector de la catod (daca-i tiristor....)Daca-i tiristor de ce se comporta ca un tranzistor ? Cand maresc rezistenta becul lumineaza mai putin... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Daca nu ma insel tiristorii de putere au nevoie de un anumit curent prin ei ca sa ramana amorsati poate de aia se comporta asa,am unii asemanatori maine daca nu uit probez si-ti spun. Link spre comentariu
mecomanv Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 Sunt curios ,sa aflu ....Rezistenta de polarizare 1 ,5 Ohmi, la tensiunea de 12 V.Aici pare sa arda becul auto de 55 W la maxim. LA 47 Ohmi abia lumineza.(altele nu am mai incercat)Daca-s tiristori ,s-au defectat in tranzistori ,dar toate cele 6 bucati .... Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Chiar daca nu am lucrat cu componente de forta ca acesti tiristori, pot transmite cateva informatii relativ elementare:1) tiristorii sunt ganditi pentru functionarea in curent alternativ; in cc unii se pot comporta ciudat2) intre poarta si catod se poate "constata" la ohmetru o rezistenta, invers proportionala cu limita maxima de curent (puterea). Nu e un defect.3) genul acela de componente erau gandite sa functioneze in contact cu niste radiatoare BABANE, adesea racite cu lichid!! (cu toate "accesoriile": pompa de circulatie, radiator - ca la automobil - ventilator pe acesta)4) adesea comanda necesita un impuls - atentie, e functionare in alternativ! - de destui amperi; castigul in putere e realizat pe seama diferentei de tensiune dintre circuitul poarte-catod (sub 10 volti) si circuitul anod-catod (sute de volti)5) intr-adevar, tiristorii necesita un curent minim pentru a se mentine in conductie; sub acesta ei se "sting" (conductia inceteaza chiar cu polarizarea directa a jonctiunii anod-catod). Acest curent depinde si de aceasta tensiune (oarecum invers proportional). Un bec de 55W/12 V poate lua "mult" curent dintr-o sursa de laborator, insa poate fi prea putin pentru un tiristor de 125A/800V alimentat la 12V... Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 4, 2013 Autor Partajează Postat Martie 4, 2013 Am tiristori de 250 A si chiar de 600 de A ,dar raman in conductie dupa ce i-am amorsat ,cu bateria si becul.....Acestia din urma sunt niste ciudatenii. Totusi cred ca sunt tranzistori ,dar tranzistori mai ciudati.Sau altfel de tiristori decat normali . Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 Nimeni mnimic, nu stie de aceste " ciudatenii"!??? Link spre comentariu
molioa Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Sunt tranzistori de putere. Link spre comentariu
Gogured Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Salut, Tranzistori VÝKONOVÝ TRANZISTOR ČKD TT256-160-08 (000E1) Ptot............... 900 W IC................. 100 A ICM(10ms)........ 160 A UCBO............ 800 V UCEO............ 800 V UCEO.SUS....... 800 V IB................. 7 A IBM(10ms)........ 20 A UEBO............ 8 V ICEO.............. 3 mA Tj = 25 °C IBCO............. 3 mA Tj = 25 °C IEBO.............. 800 mA Tj = 25 °C h21e............... 75 @ 80 A Tj = 25 °C h21e 60 @ 100 A Tj = 25 °C UCEsat........... 1.8 V Tj = 25 °C UCEsat........... 0.6 V @ 30mA Tj = 25 °C UCEsat........... 0.95 V @ 100mA Tj = 25 °C UCEsat........... 1.2 V @ 500mA Tj = 25 °C UCEsat........... 1.45 V @ 5A Tj = 25 °C UBEsat........... 3.0 V Tj = 25 °C td.................. 0.25 ms Tj = 25 °C tr.................. 0.55 ms Tj = 25 °C ton................ 0.8 ms Tj = 25 °C ts.................. 10.5 ms Tj = 25 °C tf.................. 2 ms Tj = 25 °C toff................ 12.5 ms Tj = 25 °C Rthjc.............. 0.110 K/W RthjcC............ 0.200 K/W RthjcE............ 0.245 K/W Tj................. -40 ÷ 125 °C Fp................. 3000 ± 300 N m................. 180g O zi buna ! Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Asa mi s-a parut de prima data,dar dupa cum vedeti ,cu exceptia celor doua raspunsuri de mai sus ,mi s-a sugerat ca sunt tiristori. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Si ati luat-o de buna ... Ca fapt divers , a produs si IPRS niste chestii asemanatoare . Pentru putin timp , n-au apucat sa prolifereze prea mult ... Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Am luat-o de buna ,ce sa zic ,dar ,nu eram convins .... MA gandeam ca cine scrie pe aici ,stie .....Dup acum vad pe caracteristici ton si toff ,nu ar merge la o fregventa prea mare...Ori au scris micro....secunde. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Nu merg la frecventa mare ... sint bipolare de curent mare si generatie veche , s-a renuntat la solutia aceasta ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum