Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare ALAN 87 Puetere probleme statie

Vizitator hunter33

Postări Recomandate

Vizitator hunter33

As dori un sfat detin o statie Alan 87 vreau sa stiu daca se poate mari puterea la ea problema care o am la ea cand emit majoritatea ma aud cu intreruperi iar unii ma aud bine si asta pe distante relativ mici de 2 km eu receptionez ok cu ea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ggi

3

• YO9IBC

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator hunter33

Proba am facuto cu o antena Sirio Ml145 adevaru ca nu am calibrat antena dupa statie ( intre-e blocuri ) sa fie asa problema ? Se poate mari puterea la ea la 30 wati ? Multumesc

Link spre comentariu

Se modifica, intr-adevar, insa e primordial sa calibrezi antena inainte si dupa; inainte pentru ca s-ar putea ca problemele actuale sa fie fix din aceasta cauza, iar dupa pentru ca... s-a schimbat modificarea. Si, oricum, mai mult de 10W nu se ridica; e drept ca unii pomenesc de 25-30W, dar aia e puterea PEP obtinuta in SSB dupa modificare (statia ta poate si asa ceva). Problema e ca, in afara de taiat un traseu, pentru aceasta modificare mai ai de umblat si la doua VR si daca nu ai la indemana ceva aparate de masura... ma tem ca o strici; asta in afara de injuraturile pe care le vei primi in trafic incepand cu secunda in care apesi PTT-ul...Spor !

Link spre comentariu
Vizitator hunter33

As dori mult sa o folosesc in casa detin sursa pt ea si sa o cuplez la un Amplificator Zetagi BV131 ( care vine saptamana ce vine ) cu o antena fixa LEMM ( momentan antena asta o am in plus )problema este e prea mare sa o atac amplificatorul cu 10 watti ? bineteles vreau sa nu fac asta neapart in FM ( vorba ta sa aud injuraturi din trafic ) ci pentru a comunica si cu altii mai departe statia avand mai mult norme ma gandeam ca e mai utila decat una numai in AM si FM.Multumesc

Link spre comentariu

Deci, uite cum sta treaba:1- sursa ta ar trebui sa cam duca 15A macar ca sa poti pune si amplifu' ala2- 10W e mult pentru intrarea amplifului; puterea actuala a statiei e absolut suficienta3- mare atentie daca e folosita in regim fix, pentru ca foarte usor de reperat sursa emisiei si legea prevede max. 4W AM/FM in CB iar in SSB nici nu ai voie sa emiti deloc fara autorizatie...

Link spre comentariu
Vizitator hunter33

Da stiam ca nu e voie mai mult 4 wati iar amplificatorul se alimenteaza la 220v (Zetagi BV 131 ) nu e portabil ( ma refer la masina ) momentam am sa calibrez statia dupa antena :)Multumesc

Link spre comentariu

1. Sursa nu trebuie sa dea cine stie ce amperaj, si 3A ajung.2. Zetagi BV131 se simte excelent cu 10W la intrare.3. Poti sa emiti linistit in orice mod vrei (AM,FM,SSB,CW) pe toate canalele CB standard.4. Nimeni de la ANCOM nu se pune sa caute CB-isi cu antene pe pervazul geamului. Nu ii cauta nici macar pe cei cu KW care fluiera ca descreieratii in benzile de radioamatori, tu fii decent in banda, nu perturba pe altii si nimeni nu o sa aiba nici o treaba cu tine. Ideal ar fi ca statia ta sa stie SSB pe 27.555 MHZ, se pot face legaturi interesante acolo (Azi am facut Noua Caledonie, Insula Reunion, Australia si o statie de SUA), nu sta pe ganduri.

Link spre comentariu
Vizitator hunter33

Multumesc foarte mult pt ajutor inainte sa ma apuc de treaba mai am cateva intrebari :Sa inteleg ca elimin sarma portocalie iar apoi se taie sarma violet iar din semireglabilu Vr13 se da maxim ?Dupa modificare o sa ma 30 de wati ? detin si radiator pt finali e bine sa e bine sa ai pun ? sau racirea este suficienta pt acest tip de finali pe carcasa Cb-uluiStima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări