Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare

Vizitator vampiru2007

Postări Recomandate

Vizitator vampiru2007

Salut..imi puteti spune si mie unde gasesc si eu un incarcator de 6 V si cat mai multi A ? de preferat 2 A nici mai mult nici mai putin ? sau cum sa fac o sursa de calculator sa-mi dea 4.1 V si 2 A ? imi trebuie sa incarc niste acumulatori 18650...am pus 2 acumulatori in paralel..si vreau sa se incarce cat mai repede..sa nu stau 10 ore dupa ei...2 ~ ore maxim as vrea..am inteles ca pentru sursa trebuie sa pun 2 lm317 in paralel si niste rezistente..cum sau ce imi recomandati voi sa fac ? fara sa cheltui prea multi bani...ca daca as avea bani m-as muta pe luna :da , Multumesc anticipat !!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• ggi

2

• yo7lhe

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai o baterie LI ion care are obiceiul de a lua foc sau chiar explodeaza cand e maltratata.Iti recomand sa folosesti un incarcator adecvat - exista si incarcatoare rapide.Bateriile nu sunt ieftine si ar fi bine sa iei un incarcator de calitate.

Link spre comentariu

Acumulatorii cu litiu pot fi incarcati rapid numai cu incarcatorul lor, altfel mor de tineri. Necesita control automat al curentului, tensiunii si temperaturii in timpul incarcarii.

Link spre comentariu
Vizitator vampiru2007

Salut !Deci: 6V/multi A sau 6V/2Amax sau 4,1V/2A ?Am ametit ! De la vin se trage...

4.1 V / 2 A maxim..am niste acumulatori daia ultrafire 3.7 V, 3800 mAh...la 10 lei..
Link spre comentariu
Vizitator vampiru2007

Unele lanterne LED vin insotite de incarcator pt. acumulatorul lor 18650. Va cumparati una, aveti si lanterna performanta, si folositi incarcatorul ei. :rade:

multumesc..bun sfat..ideea e ca am 1 incarcator dala..dar fa socoteala...2 acumulatori = peste 10 ore de incarcat la ei...ideea este ca am facut o mica modificare...am legat cum am zis si mai sus 2 acumulatori in paralel...ca sa am durata de functionare mai lunga a lanternei..( o voi folosii pe bicla..) ..in acumulatorii mei...respectiv UltraFire care stiu ca sunt de tot rahatelu..intra 4.2 V ..daca depasesc 4.2 V..risc sa-mi bubuie fata..de aceea eu am facut ce-am zis si mai sus..2 trafuri in paralel...si am limitat la maxim 4.1 V ( ca sa fiu mai safe ) doar ca imi trebuiesc mai multi A...iar trafurile mele...sunt varza chinezeasca..daca tin acei acumulatori in maxim 4.1 ~ 4.15 si o sa le dau mai multi A...totul o sa fie bine..ideea e ca nu am un traf capabil sa dea si el macar 1.5 A...si momentan..n-am nici bani sa cumpar un traf mai de doamne ajuta..de aceea vreau sa improvizez..inca astept solutiiiiiii...multumesc !!
Link spre comentariu

Acumulatorii nu se incarca in paralel, si daca se folosesc in paralel pe un consumator, trebuie sa aiba fiecare o dioda pe plus altfel tind sa sa descarce unul in celalalt. Stiu ca vrei sa incarci cat mai rapid, dar trebuie s-o faci cum trebuie si asta nu e simplu intotdeauna.

post-21106-139829588056_thumb.gif

Link spre comentariu

Acumulatorii LiXX merg foarte bine in paralel, foarte multi acumulatori (ex. de laptop) au intern celule legate in paralel fara diode fara nimicFoarte important, nu ai voie sa-i descarci sub 3V/celula sau sa-i incarci peste 4.2V/celula

Link spre comentariu

Daca ai mai citit pe la alimentatoare,s-ar putea sa gandesti:d-le, ai o obsesie cu ATX cu tl494.Ghinion,cele mai multe surse ce mi-au venit la reparat sant cu 494--delux--ce nu mai merita atentie.Dar cea mai simpla modificare ar fi sa ramana forta numai pe 5V.Daca se scoate stabilizarea si se pune cond pe iesire la 16V va da cam 10V si vreo 15-20A( acesta este singurul loc unde trebuie bibilit,limitarea de curent)Cu mc34063 se pot face apoi surse de 4,1V la orice curent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări