maxente Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Imi cer scuze daca am postat gresit si rog un moderator sa mute subiectul Am vazut acest osciloscop digital si as vrea sa stiu daca e bun de ceva sau e chiar o jucarie Vad ca merge decat pana la 1Mhz, are sonda x1,x10 Pot vedea eu o forma de semnal in primarul trafului unei susre ATX cu sonda x10? N-am avut osciloscop pana acum si asta pare interesant ma bate gandul sa imi iau, vad ca da mura-n gura pe ecran Cateva date despre el Features: Display 2.8″ Color TFT LCD Display Resolution 320×240 Display Color 65K Analog bandwidth 0 - 1MHz Max sample rate 1Msps 12Bits Sample memory depth 4096 Point Horizontal sensitivity 1uS/Div~10S/Div (1-2-5 Step) Horizontal position adjustable with indicator Vertical sensitivity 10mV/Div~10V/Div (with ×1 probe) 0.5V/Div~100V/Div (with ×10 probe) Vertical position adjustable with indicator Input impedance >500KΩ Max input voltage 80Vpp (by ×1 probe) Coupling DC Trig modes Auto, Norma, Single, None and Scan Functionalities: Automatic measurement: frequency, cycle, duty, Vpp, Vram, Vavg and DC voltage Precise vertical measurement with markers Precise horizontal measurement with markers Rising/falling edge trigger Trig level adjustable with indicator Trig sensitivity adjustable with indicator Hold/run feature Test signal Built-in 10Hz~1MHz (1-2-5 Step) Waveform storage SD card PC connection via USB as SD card reader Upgrade by boot loader via USB Power supply 3.7V Chargeable Lithium battery / USB Dimension (w/o probe) 105mm X 53mm X 8mm Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Se poate, aparatul e facut pentru depanare pe teren.Daca sonda X1 are tensiunea maxima de 80Vvv, cea X10 are 800Vvv. (tensiuni de varf,nu medii) Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Multumesc pentru raspuns, dar ca performante cum e?Cineva mi-a zis ca o placa de sunet ar fi mai buna decat acest osciloscop Link spre comentariu
lrai Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Glumesti nu ? Nu are nici un CAT rating. Imagineaza-ti ce distanta e intre traseele alea. Mufa de la sonda aia pare un jack. Auzi 800Vpp Iti recomand urmatoarele accesorii: http://www.regeltex.com/images/gant-visuel.jpg http://www.austellga.gov/vertical/Sites ... 29_Web.jpg Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Analog bandwidth 0 - 1MHz Max sample rate 1Msps 12BitsDe la 1Msps or ajungs la 1MHz bandwidth? Astia nu or auzit de Nyquist?Depinde de pret. Daca e peste 100 lei, nu merita.Asa ca jucarie e interesanta. In functie de ce faci, poate avea o oarecare utilitate sau poate sa nu valoreze nimic (de cele mai multe ori - nimic). Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Cel mai mic pret pe ebay e de 65$ nu mai spun ca sunt unii pe ocazii care il dau si cu 450 roni Deci, in concluzie e o jucarie scumpa Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Analog bandwidth 0 - 1MHz Max sample rate 1Msps 12BitsDe la 1Msps or ajungs la 1MHz bandwidth? Astia nu or auzit de Nyquist?Depinde de pret. Daca e peste 100 lei, nu merita.Asa ca jucarie e interesanta. In functie de ce faci, poate avea o oarecare utilitate sau poate sa nu valoreze nimic (de cele mai multe ori - nimic).Latimea de banda analogica nu are nici o treaba cu rata de esantionare. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Nu? Atunci cu ce? Si un citat de pe wiki: In analog instruments, the bandwidth of the oscilloscope is limited by the vertical amplifiers and the CRT or other display subsystem. In digital instruments, the sampling rate of the analog to digital converter (ADC) is a factor, but the stated analog bandwidth (and therefore the overall bandwidth of the instrument) is usually less than the ADC's Nyquist frequency. This is due to limitations in the analog signal amplifier, deliberate design of the Anti-aliasing filter that precedes the ADC, or both. For a digital oscilloscope, a rule of thumb is that the continuous sampling rate should be ten times the highest frequency desired to resolve; for example a 20 megasample/second rate would be applicable for measuring signals up to about 2 megahertz. This allows the anti-aliasing filter to be designed with a 3 dB down point of 2 MHz and an effective cutoff at 10 MHz (the Nyquist frequency), avoiding the artifacts of a very steep ("brick-wall") filter. Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Mai exact teorema spune ca pentru ca un semnal sa poata fi refacut, rata de esantionare trebuie sa fie de 2 ori mai mare decat latimea de banda a semnalului. Latimea de banda analogica e data de viteza circuitului de S/H, de exemplu am convertoare de 30MSPS cu ABW de 180 MHz, acest lucru face posibil un lucru destul de interesant cu aplicatii in radiofrecventa, adica esantionarea Super-Nyquist sau Subesantionarea. A nu se confunda termenii "Latime de banda a osciloscopului" cu "Latime de banda", textul spune doar is usually less than the ADC's Nyquist frequency. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Asta pentru ca exista un mod care nu e real-time si e util doar la semnale repetitive (adica... rar de tot).Pentru ca in real-time/one-shot nu au cum sa obtina mai mult de 100 kHz analogic (poate chiar mai putin).Apropo, am vazut ca exista si DSO Quad care pare mai util, desi nu stiu la ce pret: Two 36MS/s analog channels, Upto 72MS/s if configured to single channel. (Upgrade to Two 72MS/s analog channels, Upto 144MS/s if configured to single channel from .sys version v1.31) Link spre comentariu
red93 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Întâmplător am avut de a face cu asemenea jucărie... Vezi că există și schemă pe net și update de firmware. Merge bine până la semnale de 100Khz după care începe să aibe erori prea mari pentru cerințele mele. Cel mai bine te poți uita aici și te poți decide : E o jucărie foarte bună dar are limitări... Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 Banuiesc ca va referiti la acesta de jos care e de la 162$ The AD9288-40 Over clocking to achieve 72M+72M sampling frequency, so that the maximum single-channel sampling rate up to 144M.Analog channel circuit using unity gain> 150MHz op amp, so the actual 30MHz analog bandwidth is expected to do more. Textul de jos la ce se refera? As low power, low-cost, QFP package and other conditions of the FPGA, storage capacity is not large, so DSO203 sampling depth of the current situation for the multi-channel 4096 points per channel, single-channel work cases, 8192 points. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum