UDAR Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Mulțumesc ! Pasta termo , bănuiesc, fără argint , etc.... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Da, eu folosesc din aceea alba, normala.Atentie la lipirea firelor pe led, operatia trebuie facuta repede(padul e foarte ingust) trebuie un letcon de putere cu varf subtire.Eu am unul antic, dar foarte bun inca, de la Radioporogres, facut acum vreo 30 de ani, caruia ii pun o ansa de 1mm. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Mulțumesc încă o dată. Încă mă mai gândesc dacă să comand sau nu ceva MCPCB , cred că o bucată voi lua totuși , pentru teste. Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2014 Presupun ca te refereai la izolarea capetelor cu terminale de la leduri. Eu prefer sa folosesc banda Kapton(poliamida) ce rezista in jur de 250-270gr sub anod/catod si doar padul lipit cu pasta Artic Silver Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Frumos, dar începe să semene a muncă de bijutier ! Cît e de groasă banda ? Link spre comentariu
vghesm Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Pentru izolarea electrica a terminalelor LED-urilor, poti folosi tub termo-contrabil.Eu asa am facut si le-am lipit direct pe o bucata de sina de Al, rest din cea folosita la culisarea usilor de sifonier. Am grupat 4 LED-uri serie, alimentate dintr-o sursa de 12 V / 300 mA. Dupa aprox o noapte de teste, are temperatura de aprox. 35 de grade C. :dans:LE:Folosesc LED-uri OSRAM de 1W, 3.2V/350mA, bin culoare alb neutru, iar scopul e iluminarea sifonierului. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Iartă-mă, radiatorul are 35°C ( presupun ) . Joncțiunea cât are ? Căci aici este problema - de a transfera cât mai multă căldură de la LED la mediul ambiant - prin intermediul radiatorului. OK, abia acum am fost mai atent - vorbim de clase de putere diferite... la 1 W e mai simplu. Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 Momentan m-am lovit de problema ca nu reusesc confectionarea radiatoarelor radiale, am incercat folosind un letcon de 100w dar nu are destula putere sa incalzeasca teava de cupru in zona de lipire incat sa asigure o lipitura, cred ca trebuie unul de putere mai mare. Intre timp mi-am terminat 2 becoleduri de 38/39 leduri prin alimentare cu punte+R+C Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Merge cu preincalzire-talpa fier de calcat fixat in menghina reglata undeva pe la 200gr.C. Fludor de buna calitate si suprafetele smirgheluite fin. Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 Problema e ca varianta de aliaj de lipit pe care o am are punct de topire pe la 180 si ceva de grade si daca incalzesc toata teava la temperatura aia se desprinde din urma tot.sper samptamana asta sa-mi cumpar un letcon de 300w dar, dupa ce lipesc nu prea mai am ce face cu el, doar daca nu ma apuc de tinichigerie auto Parca e facut daca rezolv cu una apare alta si nu reusesc sa mai termin cu proiectul asta. Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Si cine te impiedica sa reglezi la 140 sau 160gr? Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2014 Din pacate nu merge nici asa cred ca trebuie sa optez pentru topire sau alamire. ca de sudat nu merge la grosimea aceea a tablei si nici spatiul nu imi permite. Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Te-au costat ceva tevile alea... Folosesc cu succes platbanda, profile Al care se pot procura mult mai usor. Daca le iei de la Isp...sunt mult mai ieftine decat in Pra...Ba... Link spre comentariu
gabyh Postat Februarie 24, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2014 Tevile (bucatile de teava) sunt luate de la fier vechi 30ron/kg Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Poti incerca si asa http://postimg.org/image/rihefv6k3/ N-are sens sa iei un letcon de 300W doar pentru cateva lipituri. Cel din poza e sovietic, 100W. Dar mai simplu e pe aragaz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum