Dr.L Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Sunt prea simple schemele ca sa le poti stabiliza sau ca sa faci susre de curent din ele. E si de asteptat...Poate merge sa pui o sursa de curent constant intre sursele alea si led... Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 in principiu mai caut, poate gasesc ceva care sa poata fi modificat...nu stiu daca acelea fac fata in sarcina fara sa se incalzeasca. Ar mai fi varianta cu traf, tot de la niste mobile redresare si o scc dar nu stiu exact ce curent am la ele. Am cateva zile in care plec la tara si o sa am timp sa "sap" si in alte "dezmembrari" care le am pe acolo ...daca nu ar fi problema ca nu ma arunca banii pe fereastra momentan, rezolvam cu ceva dedicat ca scc direct 220v...macar sa reusesc sa imi fac unul din radiatoare cat stau pe acolo Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Cauta incarcatoare cu optocuplor (arata cu un integrat dar are numai 4 sau 6 terminale) . Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 sincer pana acum nu am gasit nici unul .. in generam le intalneam in monitoare crt pe partea de alimentare Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 E greu să modifici surse standard să funţioneze în curent constant, treaba asta se poate face în majoritatea cazurilor doar modificând reacţia în secundar, pt. că în primar circuitul de măsurare a curentului acţionează doar ca o protecţie, şi la atingerea pragului de limitare sursa nu mai merge continuu, începe să "sughiţe". Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 gasii mai multe surse cu uc3842an/uc2842an ca cele din foto dar inca nu apucai sa masor ce tensiune.intensitate scot [/img] [/img] [/img] [/img] una este cu TNY2646N Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 https://picasaweb.google.com/1128270182 ... 4674704130 R1 se calculeaza dupa formula dar in functie de tranzistor poate diferii ;pt valoarea dorita se afla prin tatonari. Link spre comentariu
salsa Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Unde ai gasit schema aia? Pare mai logica decat altele. Ce am intalnit eu erau cu referinta luata de pe minus. Asta-mi place, mie-mi place ca "masa sa fie masă"*, fara rezistente inseriate. E mai simplu si la depanare. *si "casa, casă", desigur Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 31, 2013 Autor Partajează Postat Martie 31, 2013 am incercat unul din module, dar dupa 15sec a facut bum ...mi-a strapuns puntea,(df08s) tranzistorul fet(irf730) si ceva rezistente smd, dar nu stiu daca mi-a afectat uc-ul...sursele sunt luate din niste amplificatoare catv KHA32 facute de cei de la kato electronic parca.E posibil sa mai aiba si alte componente in circuitul de alimentare altfel nu imi explic de ce s-a ars am reusit sa imi procur unul din amplificatoarele acelea de semnal si am sa incerc sa aduag schema cu tot cu montajul ramas in cutia amplificatorului ...are un 7815 parca pe placa aia in continuarea modulului Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Ce sarcina ai folosit? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Ce caută IRF730 acolo? Rezistă numai la 400Vcc, tensiunea de vârf e sigur mai mare în primar. Link spre comentariu
gabyh Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 @tyc nu am avu nici o sarcina conectata la el , functiona in gol piesele acestea mi s-au strapuns [/img] asa arata [/img] pe spate restul placii in care vin conectate firele de la modul respectiv rosu + albastru - si cele 2 galbene unu la masa si alalalt la siguranta fuzibila...in stanga e acel montaj cu L7815/KA7815 care posibil sa faca parte ca si extensie a modulului nu stiu cum e realizata alimentarea 220 prin mufa coaxiala sau la o tensiune mai mica? atasez poze si cu restul montajului [/img] [/img] cam asa arata schema modulului la un singur smd nu stiu exact ce e un tranzistor sau o dubla dioda are codul FJs.. [/img] am trimis un mail la cei ce le facura dar slabe sanse de raspuns Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 2, 2013 Partajează Postat Aprilie 2, 2013 Sant anumite componente care se pun pe sursa pt ai asigura functionarea in orice conditii - in gol sau in sarcina . Fara acestea ,tensiunea din secundar creste la o valoare mare ,traful se satureaza si pusca tot ce e de puscat . 7815 e stabilizator liniar de 15V , tensiuna de iesire a sursei e la 24V sau 18V si nu convine . Intodeauna sa pui la iesirea surselor un consumator ,o rezistena de 50...100 ohmi ;pt tensiunea de iesire te orientezi dupa ce alimenta ,dupa condensatorul de iesire . Link spre comentariu
gabyh Postat Aprilie 2, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2013 am sa incerc repararea modulului in masura in care gasesc restul pieselor in locul puntii o sa pun niste 1n4007 as incerca transformarea modulelor pentru un 15v dar inainte am sa mai sacrific unul ca sa vad cati A are dupa stabilizatorul ala de 7815...sau transformarea modulului in scc...oare se merita? ca ocupa putin spatiu...si in general evit folosirea unor componente ce necesita radiator mare Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Daca vrei 15V alege unul de 12V si 12W sau watti mai multi . Nu mai tot testa cum si cat de tare pusca unul si altul .Sant si surse de curent constant pt leduri de-a gata . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum