Vizitator tyc Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Detaliile conteaza.Deci consecventa ! Asta presupune si numerotarea problemelor -adica nu sarim direct la 2. .Ledurile,daca sant asezate pe radiatoare potrivite ,respectiv le mentii temperatura constanta ,pot fi alimentate si in tc . Daca esti perfectionist si vrei diferenta de curent sub 10%,adaugi rezistente de egalizare pe fiecare sir precum la bipolare ... sau folosesti surse de curent de precizie pe fiecare ramura. Oricum ,nu te duci la maxim cu (,) curentul pt a avea o marja de eroare . Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Incearca sa alimentezi tu doua siruri de leduri in serie apoi in paralel"mixtura" cum spui si vezi ce se intampla in practica. ledurile cat ar fi ele de acelasi tip au tensiuni diferite de alimentare si pacaleste driverul.Chiar dacă un şir de LED-uri are cădere de tensiune ceva mai mică şi tinde să absoarbă un curent mai mare, prin încălzirea celorlalte grupuri de LED-uri de pe aceeaşi plăcuţă/radiator temperatura acestora creşte şi ea şi cu aceasta se micşorează şi tensiunea lor de deschidere, asta le face să absoarbă şi ele un curent mai ridicat, iar până la urmă sistemul se echilibrează automat. Aşa că ce scrii tu acolo, că LED-urile "păcăleşte" driverul, nu se confirmă în practică, nu se produce nici măcar un 5% dezechilibru.Iar afirmaţia "curentul este constant pe LED-urile înseriate pe un singur rând" n-am înţeles-o, poate vrei să spui "curentul este acelaşi"...Eu sper ca macar ai inteles tu ce vrei sa spui......eu in nici un caz. Adica legi leduri in serie cu grupuri in paralel,daca unul este mai slab....acesta se incalzeste si va echilibra tot systemul etc.....cine echilibreaza ledul mai slab? si de ce?Curentul constant este stabilit de driver(alimentator) la el ma refeream,nu ledurile stabilesc curentul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Cand un led se incalzeste ,creste curentul prin el ;crescand curentul creste rezistenta dinamica . Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Cand un led se incalzeste ,creste curentul prin el ;crescand curentul creste rezistenta dinamica .scade.....că d'aia creşte curentul.rezistenţă (dinamică) a led-ului scade cu temperatura. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Asa e . http://webench4.ti.com/appinfo/webench/led/Rd.pdf Ma asteptam la tim_matrix sa reactioneze de indata dar se pare ca teoria e mai grea un pic. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Deci am lamurit ca nu e bine sa se puna ledurile in paralel. Dar se pot pune,totusi,cu niste (mici) probleme.Sa contiuam cu tema subiectului Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 cam asa arata unele din schemele la cateva din incarcatoarele pe care vreau sa le folosesc ca surse pentru leduri ...nu am fost atent cum era modificarea buclei de feedback...pentru transformarea lor in scc Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Daca vrei sa reduci tensiunea de la 7,8V la 7,4V pune serie o rez.de 0,22ohm la 2-3w. O sa ai o mica pierdere de 0,4W pe ramura. Ledurile sunt de 3,7V Umax ? Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 Daca vrei sa reduci tensiunea de la 7,8V la 7,4V pune serie o rez.de 0,22ohm la 2-3w. O sa ai o mica pierdere de 0,4W pe ramura. Ledurile sunt de 3,7V Umax ?dupa cum spuneam la inceput vreau sa le folosesc la specificatia maxima 3,7/1A...binenteles cu racire corespunzatoare Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 ai sa "belesti " ledurile alea.... nu poti sa duci ledurile XR_E la 1A, e foarte riscant mai ales cu pseudo alimentatorele alea la care ai pus schema, mai "chinezesti" de atat nu cred sa mai fie altele... daca totusi vrei asta ai nevoie de feedback controlat si de temperatura radiatorului... atentie la Rth chip/radiator/mediu , e foarte probabil ca temperatura interna sa depaseasca cu mult pe pe cea a radiatorului, un soft start ar fi binevenit , eventual sa-si modifice panta in functie de temperatura radiatorului (mai lent la temperaturi mari)oricum, SUCCES !!! Link spre comentariu
nicul Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 am scris si eu referitor la serie paralel, pe topicul asta ? de ce mi-a disparut mesajul ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 N-am idee,eu n-am facut nimic!Posteaza eventual aici: viewforum.php?f=119Asta in cazul in care sigur ai trimis mesajul Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 S-a intamplat ceva cu serverul, si eu am incercat sa incarc niste poze si de abia la a patra incercare a mers. Link spre comentariu
gabyh Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 din multele incarcatoare pe care le am doar la cele 3 am reusit sa desenez schemele. la cel cu 3 iesiri din prima imagine nu am reusit dar o sa incerc... e unu de la un motorola Flare de prin 2000 si nu prea pare a "chinezarie" ..cam o sa am nevoie de unele indicatii privind bucla aia de feedback ...ma cam depaseste partea teoretica uneori ....mai caut si altele poate gasesc pana la urma ceva care sa ma multumeasca sper sa reusesc racirea pentru ele la 1A..sau o sa incerc sa cobor la un 900mA Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 asa ca sa simplificam lucrurile ...n-are optocuplor-- nu are feedback din secundar deci nu ai ce modifica "usor" dar daca chiar vrei sa le strici , prima ....nici o sansa a doua modifica usor rezistenta de 330 ohmi din catod dioda /rezistenta 47K nu cred ca face mare lucru dar inseriind um pot de 220 ohmi cu condensatorul de 22uF sigur creste tensiunea pe iesire si scade.... siguranta in functionare a treia ....eu nu stiu d'astea , cred ca ai gresit ceva la desen ...toate 3 nu prea sant "modificabile" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum