leo 17 Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 daca ma puteti ajuta cu o schema pentru un voltmetru,am aparatul de masura[voltmetru]dar imi trebuie 0 schema pt el sa adaptez imi trebuie pt a mi afisa o tensiune la un redresor pt incarcat acumulatori auto Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 inteleg ca ai deja votmetrul si ai avea nevoie de schema dupa care a fost construit ca sa faci anumite modificari ; totusi ... cine crezi ca poate sa ghiceasca ce fel de voltmetru ai tu ? stie cineva ma bine decat tine ce ai TU in fata ochilor ?spune ce model e voltmetrul sau macar pune o poza daca vrei sa fii ajutat Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 e demontat de pe un panou electric pe el e specificat 5v,iar pe redresor am o tensiune in gol de 17 v cum il adaptez Link spre comentariu
Marius84 Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Se poate pune o fotografie cu specificatiile, cum a fost solicitat si mai sus? 5v este probabil tensiunea cu care se alimentaeaza, ceea ce se poate obtine destul de usor cu un LM 317, LM 7805, etc. Necunoscuta este tensiunea maxima pe care o poate masura.... Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 eu vreau sa l adaptez sa imi masaoare tensiune de iesire pe redresor ea ar fii 12/17v,cum pot sa il fac sa functioneze la tensiunea asta care variaza Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 o SINGURA rezistenta in serie cu instrumentul iti trebuie, doar ca daca nu sti datele instrumentului ar trebui sa faci cateva incercari. Poti pune in serie cu instrumenul un potentiometru de 10k. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Mai aveti o varianta pe langa cea prezentata, cea cu rezistenta adaugata in serie cu voltmetrul. Daca cei 5 volti sunt tensiunea maxima masurata si 17V tensiunea maxima a alimentatorului atunci puteti face o "lentila" de tensiune adica puteti aduce domeniul 12V - 17V in gama 0V - 5V prin inserierea cu firele de masura ale voltmetrului a unei diode zenner de 12V (atentie la legarea in circuit) si o rezistenta aditionala de protectie de maximum 100 ohm . Asa, pana la 12V aparatul nu indica nimic iar peste 12V arata o tensiune la care se adauga cei 12V ai zenner-ului pentru aflarea tensiunii reale. Recomand totusi un zenner de 5V in paralel pe aparat pentru protectia voltmetrului la varfurile de tensiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum