Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mica sau cauciuc

vicelord

Ce e mai bun pentru izolarea finalilor de radiator  

37 membri au votat

1. 1. Ce e mai bun pentru izolarea finalilor de radiator

• Mica normala
      33
    • mica cauciucata
      7

Postări Recomandate

pai sa inteleg ca prin eloxare scapam de problema izolatului?

imi vine destul de greu sa cred treaba asta

eloxarea din cate stiu se face pentru protectia radiatorului "Procedeul de obţinere a peliculelor de oxid pe suprafaţa pieselor din aluminiu sau din

aliaje ale acestuia, prin oxidare anodică, se numeşte eloxare. Eloxarea în scop protector şi

decorativ este cel mai răspândit dintre procedeele de oxidare superficială.

În cazul aluminiului, folosirea altor metode de protecţie, cum ar fi acoperirea cu vopsele,

este dificilă datorită slabei aderenţe a vopselelor la suprafaţa aluminiului."

citat din http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=1 ... 9b85755fc2

oricum chiar daca oxidul e izolator el are un strat foarte subtire si orice impuritate metalica intre componenta si radiator cred ca poate strapunge stratul de oxid

eu personal nu m-as risca sa pun fara o foaie de mica sau silicon.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pid

3

• vicelord

3

• Mircea Bartic

2

• csl1131

2

Top autori în acest subiect

Eloxarea se face si in scopul de a mari radiatia de caldura. Culorile inchise absorb caldura. La contactul dintre suprafata radiatorului (aluminiu) si suprafata oxidului este mai eficient transferul de caldura dinspre aluminiu inspre oxid si inspre exterior. In zona de contact dintre radiator (aluminiu) si sursa de caldura (tranzistor) nu se face eloxare intrucat fenomenul ar fi invers: se transmite usor caldura de la tranzistor la stratul de oxid, dar de la stratul de oxid la radiator :finga: nu).In alta ordine de idei, stie cineva unde se poate gasi izolator din acela textil cu teflon in cantitati industriale (la metru)? Serios, fara gluma.

Link spre comentariu

Eloxarea se face si in scopul de a mari radiatia de caldura. Culorile inchise absorb caldura. La contactul dintre suprafata radiatorului (aluminiu) si suprafata oxidului este mai eficient transferul de caldura dinspre aluminiu inspre oxid si inspre exterior. In zona de contact dintre radiator (aluminiu) si sursa de caldura (tranzistor) nu se face eloxare intrucat fenomenul ar fi invers: se transmite usor caldura de la tranzistor la stratul de oxid, dar de la stratul de oxid la radiator :finga: nu).In alta ordine de idei, stie cineva unde se poate gasi izolator din acela textil cu teflon in cantitati industriale (la metru)? Serios, fara gluma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări