Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertorul de sudura- merge ca alimentator?

sorinn

Postări Recomandate

Amplificator cu alimentare asimetrica pare a fi cea mai simpla si usor de implementat solutie pentru sursa prezentata, numai ca... mi se pare o risipa imensa de resurse, adica ar fi ceva de genul pui motor de ferari la un logan... pe de alta parte cred ca e pacat sa strici bunaciune de invertor pentru a avea cu ce sa alimentezi un amarat de amplificaret... mai degraba asa cum @smilex a spus sa se verifice la cat se prezinta tensiunea de pe iesire la un maxim de curent de sarcina estimat, daca se mentine la un nivel suficient de sus atunci ar putea sa se apeleze la o masa virtuala desi ar putea sa nu se inteleaga prea bine cu sursa de semnal.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorinn

5

• Dr.L

3

• CIBY2

2

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Vizitator pisica matache

http://danyk.wz.cz/svar.pnghttp://danyk.wz.cz/reg60v.pngAm pus spre comparare doua scheme,ambele realizate de cehul danyk;una,a unui invertor sudura,cealalta,a unei surse reglabile.Cred ca se vad asemanarile intre cele doua...cat si diferentele.

Bun exemplul, dar complexitatea invertorului nu o putem compara cu "simplitatea intruchipata", cum s-a exprimat un coleg referindu-se la schemele lui danyk pe un topic la Tehnica sudurii.Problema care se pune este de a modifica acel invertor si doar ne dam cu parerea, neavand nici macar o schema. Merita osteneala? Mai poate fi folosit apoi pentru scopul initial? Poate initiatorul sa faca asta? Daca nu, cat il costa?
Se pare ca nu m-am facut inteles;eu n-am recomandat modificarea invertorului ci folosirea lui,fara nici-o interventie in interior.Adica adaugarea filtrajului dupa redresare,direct la bornele de iesire.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Invertorul de sudura- merge ca alimentator?

"invertorul" de sudura este o sursa de curent constant, doar la asta poate fi folosit......
As zice ca nu e chiar asa;am ridicat caracteristica de iesire,a unui invertor home made.Probabil la unul industrial,mai teapan,caderea de tensiune la curenti mici,sa fie si mai mica.viewtopic.php?f=41&t=109432&hilit=invertor+sudura&start=240download/file.php?id=21082&mode=view
Link spre comentariu

As zice ca nu e chiar asa;am ridicat caracteristica de iesire,a unui invertor home made.Probabil la unul industrial,mai teapan,caderea de tensiune la curenti mici,sa fie si mai mica.viewtopic.php?f=41&t=109432&hilit=invertor+sudura&start=240download/file.php?id=21082&mode=view

Nu inteleg la ce va referiti, nu poate fi folosit ca si sursa de tensiune sau de curent? invertorul este o sursa de curent constant, cum am mai spus, bineinteles de la 5A minim cel mai mic prag pe care-l stiu eu ori 10-20A cum sint multe pina la ordinul sutelor de amperi
Link spre comentariu

Din ce stiu eu , invertorul de sudura e conceput sa livreze un curent constant - butonul de reglaj este gradat in amperi . Alimentind un consumator cu consum variabil , cum este ( in opinia mea ) un amplificator audio , cred ca tensiunea de iesire va avea variatii semnificative , nu stiu cit de bine primite de amplificator ... oricum , e foarte usor de facut proba ,cred ca initiatorul topicului sau cine e curios ar putea sa faca ceva experimentari , altfel discutam discutii , n-ar fi prima oara .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări