Vizitator samltd Postat Iulie 15, 2006 Partajează Postat Iulie 15, 2006 SalutareAm un incarcator puturos, incarca 4xAA in > 20h. Cele 2 leduri se aprind cand montez acumulatorii si nu se mai sting.As vrea sa reduc timpul de incarcare la rezonabil, 4-6-8h, si sa se stinga ledurile cand s-au incarcat acumulatorii.As vrea sa folosesc aceeasi carcasa si traf (110-220); placa o pot schimba & renunt la bateriile de 9V.Orice idei sau sugestii sunt binevenite.Multumesc Link spre comentariu
Yuly Postat Iulie 15, 2006 Partajează Postat Iulie 15, 2006 aceasta schema am folosit si eu pt incarcator. am folosit un traf de 9V la 1A si imi incarca 2 acumulatori (in serie) de 2300mah in 4 ore si ceva. http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 15, 2006 Partajează Postat Iulie 15, 2006 eu am de incarcat un acumulator de PDA SONY CLIE PEG-N760C/G si am nevoie de 5,7V la 800mA , care are un incarcator, sau o schema macar sa se faca auzit Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 20, 2006 Partajează Postat Iulie 20, 2006 La ce se vede pe placa incarcatorului tau, acele leduri nu se vor stinge niciodata pentru ca nu ai un controler (sau ceva de genul, nu mai stiu sigur cum se chema) care sa iti regleze incarcarea si sa faca din cand in cand o comparatie intre tensiunea la bornele acumulatorului pe o sarcina si tensiunea de incarcare. Stiu ca erau niste circuite care faceau asa ceva, plus ca mentineau constant curentul de incarcare (partea cu mentinerea constanta a curentului de incarcare e foarte importanta pentru acumulatorii li-ion, pt cei cu nichel nu conteaza din cate stiu) Link spre comentariu
Vizitator cromatic Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 Blind-este gresit.Curentii de incarcare sunt importanti pentru toti acumulatorii.Diferenta este urmatoare:Acumulatori cu Pb-incarcare cu curent constant pana la o anumita valoare a tensiunii,dupa care se urmareste tensiune constanta pana cand curentul scade sub o anumita limita (finala).Acumulatorii Ni-Cd si Ni-Mh-incarcare sub un curent constant si mentinerea lui pina se ajunge la o anumita tensiune (finala).Acumulatorii Li-Ion si Li-Polimer au un regim de incarcare asemanator celor cu Pb,dar se monitorizeaza strict temperatura si evolutia ei in unitatea de timp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum