Cilibiu Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Salut tuturor, sunt novice in asa ceva si cer ajutorul tuturor, asa ca nu aruncati cu rosi stricate in mine daca gresesc sau ma exprim gresit.Se da o casa cat mai simpla prosibila, lunga de 18m si lata de 4m, fara etaj, doar acoperis simplu.Modificare consta in adugarea mansardei in proiect, ce trebuie sa fac, ce acte am nevoie, si care ar fi costul acesta?Mansarda va fi impartita in 4 incaperi, 2 camere, o baie ,o butarie.Astept indrumari, sfaturi, cum fac proiectul, la cine trebuie sa apelez pentru asta......acte, taxe, ce taxe, cat ma costa......etc.Va multumesc. Link spre comentariu
worker Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 cel mai bine este o vizita la primarie la Urbanism.Dupa aceea discutat cu minimum doi proiectanti/arhitecti Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Worker ti-a zis bine, pentru ca fiecare primarie are regulile ei... si e bine sa nu faci mai mult decat ti se cere. Daca totusi vrei sa o faci ca la carte, se incepe cu un releveu (masuratoare existent), si se face un proiect al existentului, foarte detaliat.Vei face o inspectie cu un inginer, care va stabili daca structura existentului poate sustine completarea. Concluzia poate impune proiect consolidare.Proiect autorizare renovare extindere, este pana la urma proiect autorizare construire, si contine parte arhitectura, parte structuri, parte instalatii, cu toate cele implicate...Asadar, pasul urmator este sa cauti un arhitect bun, si ieftin, daca esti norocos...Nu te juca, ca-ti pica casa in cap... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 Asadar, pasul urmator este sa cauti un arhitect bun, si ieftin, daca esti norocos...Nu te juca, ca-ti pica casa in cap...Ok asta voi face, ma voi duce la primarie sa vad ce si cum, dupa care caut un arhitect sa vad cat ma costa proiectul si toate taxele. Ar mai trebui sa fac si altceva inafar de a construi?Va multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Vizitator zax Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Hai s-o luam metodic. Pasii legali pe care trebuie sa-i faci:Primul pas: te duci la primarie, completezi un formular (certificat de urbanism) in care explici ce vrei sa faci si il depui. Dupa un timp vei primi un raspuns cu ce acte trebuie sa faci si ce limitari aiCe acte vei avea nevoie: DTAC (documentatie tehnica pentru autorizatia de construire)Pentru asta ai nevoie de un arhitect si de un inginer constructor PROIECTANTAtentie: Proiectul DTAC este diferit (mult mai simplu) decat cel de executie, deci ai grija ce anume negociezi cu arhitectul si inginerul, sa nu ceri DTAC si sa astepti sa primesti si DE (detalii de executie). Asta la modul general (pentru o casa noua)In cazul tau, fiind o casa existenta asupra careia vrei sa faci modificari/adaugiri ti se va cere si o expertiza tehnica a constructiei - deci, pe langa cei doi de mai sus vei avea nevoie si de un inginer constructor expert tehnic autorizat insa p-asta ti-l gaseste in general inginerul proiectant, are sigur un om cu care lucreaza.Asigura-te ca intrebi daca iti dau proiectele complete si cu toate stampilele pentru ca mai e nevoie si de stampila unui verificator de proiecte la rezistenta si probabil si la arhitectura (nu stiu sigur), ca sa nu te trezesti ca iti cer bani la sfarsit si pe asta.O intrebare f importanta: din ce si de cand e casa? Daca e din chirpici i-ati gandul, n-o sa-ti semneze nimeni o expertiza si un proiect de suprainaltare. Daca e din caramida veche o sa ai probabil nevoie de ceva consolidari. Daca e foarte veche, fara centuri, stalpisori, fundatii, o sa ai nevoie de multe consolidari. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 Pai normal sunt 2 case unite de acelasi acoperis.Prima a fost veche din chirpici , a fost demolata, proiect nou , contruita din boltari de beton, asta acum vreo 6 ani, cea de a doua este din caramida dar nu de pe timpuri, ea este facuta cred ca acum 15-20 ani, caramida arata foarte bine, de acea nu zic ca ar fi problema, iar acoperisul nul fac cu tigla ci cu tabla care este mult mai usoara si nu cred ca va afecta structura de jos. Cand sa construit prima casa sa refacut tot acoperisul, inclusiv cel de pe a doua casa, iar casele sunt unite intre ele, practic ca sa intri in a doua , treci prin prima, nu are intrare separata.Cam la cat mar ajunge aceste cheltuielile cu aproximatie? Depasesc 3000 lei?Ce sanse sunt sa fac mansarda fara proiect fara sa nu ma trezesc cu primaria peste mine? Link spre comentariu
AlinEX Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 sansele sa faci mansarda fara proiect si fara sa te trezesti cu primaria pe cap sunt, cred eu, nule! Gandeste-te ca suprafata construita creste, practic se dubleaza! deci impozit mai mare pe casa! apoi intervine si aspectul celalalt: Cladirea trebuie sa suporte greutatea mansardei! de obicei cand se proiecteaza o cladire, o mare parte din rezistenta(peste 80%) trebuie sa sustina greutatea cladirii propriu zisa, iar restul sustine mobilier, diverse amenajari, locuitori, etc! deci trebuie studiata bine problema inainte! Poate ca nu se darama casuta cand pui mansarda! da ce te faci daca vine un tremurici de vro 5~6 grade... aia este problema dureroasa!Bafta Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 Cu 3000 de lei, nu faci nici din lemn mansarda, basca actele si autorizatia, asa ca mai gandestete. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 Eu am la dispozitie 20000 lei, pentru a face mansarda din LEMN, acoperis acoperit cu TABLA tip tigla, interioare la gata+ proiect si taxe. Dupa cateva calcule am ajuns la o suma de 13000 lei ca sa fie gata tot, iar restul de 7000 lei sa o complectez cu mobila si tot ce mai trebuie.Suprafata mansardei este de 10m lungime pe 4.7 metri latime. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum