Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator 110v

bamwels

Postări Recomandate

Am un aparat cumparat din USA si foloseste un alimentator de 12V 500mA. Primarul trafului merge la 110V. Structura interna a alimentatorului este destul de complicata: integrate mai multe componente etc. Ca sa folosesc acelasi alimentator as putea sa pun inainte de primar o rezistenta care sa reduca tensiunea de la 220V la 110V? Ar fi o solutie buna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bamwels

3

• Relav

1

• dan cod

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Mircel

Ca sa folosesc acelasi alimentator as putea sa pun inainte de primar o rezistenta care sa reduca tensiunea de la 220V la 110V?

NU!

Am un aparat cumparat din USA si foloseste un alimentator de 12V 500mA.

Cumpără un alimentator 230V/12V/0.5A
Link spre comentariu

Ai citit bine ce scrie pe alimentator? Nu cumva accepta intre 90 si 230V ? Dupa cum spui ca are circuite integrate pare a fi in comutatie. Nu-i o solutie inserierea unei rezistente. Si din motive de electrosecuritate dar si din motive de functionare (daca consumul este variabil). Mai bine cumpara un adaptor 220V -110 V. Vezi sa fie cu autotransformator ( nu electronic) de vreo 10W(ar fi suficient).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări