THOMAS Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Cam asta ar trebui sa obtineti cu amplificatorul realizat de dv.,sau poate ceva mai bine in practica.Va felicit pentru realizare,se vede clar ca sunteti pasionat de asemenea constructii.Aveti mai jos rezultatele din simularea amplificatorului dv.dar si tensiuni si curenti in anumite puncte pe schema.Puterea maxima pe o sarcina de 8 ohmi si THD>10% este de 6,7W. Daca veti insera o mica retea pentru NFB,ca in schema de mai jos,veti reduce THD sub 1%,in cazul de fata avem THD=0.66%,dezavantajul este ca sensibilitatea la intrare o sa fie ceva mai mica (tensiune de intrare mai mare) pentru a obtine 3W curati,in cazul nostru va fi de 1.23V[rms],adica 3,5Vpp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 ...Puterea maxima pe o sarcina de 8 ohmi si THD>10% este de 6,7W. ... Dacă luăm în calcul 6,7W putere utilă la anod 6p6s din schema dată aici download/file.php?id=38907 nu mai putem discuta de formă de undă sinus... Pentru 6,7W putere utilă in sarcina Za=4kΩ dispusă la anod dacă luăm în calcul o modulatie simetrică ia pentru o perioadă forma de undă rezultată este de natură pur-dreptunghiulară ca în fig. de mai jos Aşadar cu sinus la intrare "nu ştiu" de unde rezultă putere utilă 6,7W-"sinus" pe sarcina 4kΩ(ca să nu mai zic pe sarcina dispusă în secundar 8Ω...) Introduceţi semnal sqw la intrare(simulare) şi poate aşa vom putea discuta de 6,7W putere utilă în sarcina din secundar 8Ω. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 ...Puterea maxima pe o sarcina de 8 ohmi si THD>10% este de 6,7W. ... Dacă luăm în calcul 6,7W putere utilă la anod 6p3s din schema dată aici download/file.php?id=38907 nu mai putem discuta de formă de undă sinus... Pentru 6,7W putere utilă in sarcina Za=4kΩ dispusă la anod dacă luăm în calcul o modulatie simetrică ia pentru o perioadă forma de undă rezultată este de natură pur-dreptunghiulară ca în fig. de mai jos Aşadar cu sinus la intrare "nu ştiu" de unde rezultă putere utilă 6,7W-"sinus" pe sarcina 4kΩ(ca să nu mai zic pe sarcina dispusă în secundar 8Ω...) Foarte corect,ar fi trebuit sa spun ca THD>>10% si in niciun caz nu vom atinge mai mult de 4W curati ...si atentie (!!!),eu nu am spus 6,7W sinus,pentru ca la peste 5.5W numai sinus nu se mai poate numi acel semnal... Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Multumesc si ma simt onorat, domnul Lazaroiu! Simularea Dvs. ma va ajuta enormintrucat ,,masor" mai mult cu urechile decat cu osiloscopul.... Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 http://i56.tinypic.com/2mra1kz.jpg Am promis o poza de sub capota...maine e gata (un canal l-am probat si vreau sa multumesc din nou domnului Lazaroiu pentru simulare. )Se aude incredibil de bine! Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 http://i56.tinypic.com/2mra1kz.jpgAm promis o poza de sub capota...maine e gata (un canal l-am probat si vreau sa multumesc din nou domnului Lazaroiu pentrusimulare. )Se aude incredibil de bine! Meritul este al dv.,eu nu am facut altceva decat sa va arat teoretic cam pe unde va aflati.Felicitari si va asteptam cu alte proiecte! Link spre comentariu
romicap Postat Martie 7, 2013 Autor Partajează Postat Martie 7, 2013 http://i50.tinypic.com/2gtrc41.jpg Ampliful e gata ... si am adaugat si OTul (o schita cat de cat!) Se aude bine, cel mai mult imi place basul ,incredibil de profund si de,, cald"! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum