Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema procesor

Georgefreerunner

Postări Recomandate

na ziua.Am achizitionat un procesor amd sempron 2200+ si placa de baza nu imi citeste procesorul, inainte sa faca boot imi scrie ca are procesorul amd duron 800 mhz ( pe acela l-am avut inainte).Stie cineva ce pot face ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• omu_negru

3

• iod2

2

• Georgefreerunner

2

• kty

1

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

vă salut. am întâmpinat o mică problema la schimbarea unui procesor. am avut un amd 3500+ pe o placa de baza asus m2n-e pe care l-am schimbat cu un dual core 4850e fără nici o altă modificare hard sau soft calcu a functionat perfect. problema a apărut la reinstalarea windows (w7 de pe acelaşi dvd) şi anume nu mai mergea internetul. în device manager apare ethernet controler dar netul nu merge iar ledurile de la mufa nu se aprind (placa de retea este onboard). am pus procesorul vechi am reinstalat windowsul şi apoi am pus dual core şi functioneaza. ce trebuie să fac să nu mao am probleme la următoarea reinstalare a OS cu noul procesor? ar ajuta un reset la bios? îl fac înainte sau dupa ce pun OS? sau trebuie un update la bios? ceea ce am înţeles că e puţin cam dificil şi riscant. multumesc.

Link spre comentariu

am încercat şi asta şi n-a mers. windows are driverul, îl instalează dar nu functioneaza cu noul procesor doar dacă fac instalarea OS cu cel vechi şi apoi îl schimb. dacă instalez OS cu procesorul nou şi apoi îl pun pe cel vechi netul merge doar pe perioade scurte de 2-5 minute apoi tre să dau restart la placa de retea. o soluţie de compromis ar fi achiziţionarea unei plăci de retea dedicata dar aş vrea totuşi să îi dau de cap la asta

Link spre comentariu

Win. 7 isi instaleaza drivere standard care nu intotdeauna sunt bune asa ca trebuie sa instalezi manual alt driver sau alta optiunea nu iti mai bati capul si cumperi o placa de retea (vreo 20 de lei) care o va vedea automat si rezolvi problema fara bataie de cap !

Link spre comentariu

cu procesorul vechi se instaleaza si functioneaza din windows, am folosit acelasi DVD. doar la instalarea OS cu procesorul dual core nu merge. cred ca trec la palca de retea dedicata. multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări