Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limitare tensiune transformator la 12v

IsBlacks

Postări Recomandate

le: am din recuperari doar pe cel de 100uF

la cit costa un condensator de 100uf/16-25v ...mai bine il cumparati si pe acesta nou! nu de alta, dar condensatorul de 0,1uf ar fi fost bun si din "recuperari" dar cel electrolitic(recuperat) ar putea fi uscat ...respectiv defect( cu esr mare) :da
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IsBlacks

28

• elmar

13

• validae

6

• homer

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E o schema foarte simpla...din pacate dvs nu prea aveti experienta in construstia montajelor electronice...v-am mai desenat o data schema pusa de mine mai sus...poate (de data asta ) o sa intelegeti ce trebuie facut...succes! :da

post-8086-139829587464_thumb.jpg

Link spre comentariu

de la ce poate fii aceasta problema?

problema ar fi ...din mai multe cauze ...aceste pot fi :1) nu ati realizat cum trebuie montajul .2)stabilizatorul integrat (LM317) defect.3)rezistenta de "350 ohm" este mult mai mica ...ati masurat aceasta rezistenta?daca da,si are cel putin 350 ohm ,atunci trebuie sa o schimbati cu una de 1k impreuna cu potentiometrul (care este distrus im momentul asta)4)potentiometrul pe care l-ati folosit serte de putere mica si nu suporta curentul de lucru.PS acum am vazut intrebarea....

am si eu o intrebare, din cate vad in schema + si - de la traf trec prin accelasi punct, nu fac scurt?

unde vedeti dvs scurtul? ca eu m-am tot uitat la schema si nu vad??! :rade:
Link spre comentariu

ma scuzati de intarziere :jytuiyu dar aseara nu am putut filma, am filmat acum si iata rezultatul:

in cateva zile o sa ii pun un ventilator pe capac pentru racire
Link spre comentariu

ati folosit acelasi transformator a carui poza ati pus-o mai sus?

adica ati pus tot ce era acolo in el? (ma refer in special la piesele de acolo ...punte redresoare si condensatorul de filtraj)

pentru ca daca ati conectat direct firele ce vine de la traf ...nu e bine ! tensiunea nu este una continua ci alternativa ...si cand o sa alimentati ceva aparate din domeniul audio o sa aveti o problema!

si ..nu prea am vazut daca stabilizatorul de tensiune este pus pe un radiator ...in ca contrar acesta se va incinge (mai ales la consumatori mai mari) si se va distruge ...oricum curentul MAXIM suporta de acest stabilizator este de 1,5A ... dar nu cred ca traful folosit de dvs scoate acest curent...poate doar la scurt ...

atentie la piesele puse in cutie ne izolate! ...ca ati putea face scurt ... sa ardeti traful ...si ,doamne fereste ,sa luati foc.

Link spre comentariu

da este folosit accelasi transformator, cu toate componentele sale, stabilizatorul este pus pe radiator si este pus intr-e ele pasta termica Arctic Aluminia, nu o sa il folosesc la consumatori prea mari eu l-am facut doar pentru testarea diferitelor montaje care o sa le fac. cu el voi alimenta cel mai mult cele 2 ventilatoare de pc care apar in film pentru a-mi trage fumul scos de letcon

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări