elmar Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 le: am din recuperari doar pe cel de 100uFla cit costa un condensator de 100uf/16-25v ...mai bine il cumparati si pe acesta nou! nu de alta, dar condensatorul de 0,1uf ar fi fost bun si din "recuperari" dar cel electrolitic(recuperat) ar putea fi uscat ...respectiv defect( cu esr mare) Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 o sa cumpar 5 din fiecare ca sa imi mai ramana Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 am cumparat piesele, dar mi-am prins urechiile in schema, nu o inteleg Link spre comentariu
Vizitator iliecacaciosu Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 bune solutiile mai poti cauta si tu scheme sursa stabilizator serie 12 v dc bafta Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 E o schema foarte simpla...din pacate dvs nu prea aveti experienta in construstia montajelor electronice...v-am mai desenat o data schema pusa de mine mai sus...poate (de data asta ) o sa intelegeti ce trebuie facut...succes! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 este vreo problema daca in locul rezistentei de 250ohm pun una de 350ohm, pentruca abea ce am venit de la un magazin de electronice si am uitat sa cumpar Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Nu e problema !! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 am si eu o intrebare, din cate vad in schema + si - de la traf trec prin accelasi punct, nu fac scurt? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 dupa 4 ore de stat pe scaun si montat\demontat am reusit sa il fac, dar este o problema, potentiometrul imi scoate fum ce paote fii? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 am detectat problema, in potentiometru, cand ating acei peri un anumit punct se inrosesc si scot fum... de la ce poate fii aceasta problema? Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 de la ce poate fii aceasta problema?problema ar fi ...din mai multe cauze ...aceste pot fi :1) nu ati realizat cum trebuie montajul .2)stabilizatorul integrat (LM317) defect.3)rezistenta de "350 ohm" este mult mai mica ...ati masurat aceasta rezistenta?daca da,si are cel putin 350 ohm ,atunci trebuie sa o schimbati cu una de 1k impreuna cu potentiometrul (care este distrus im momentul asta)4)potentiometrul pe care l-ati folosit serte de putere mica si nu suporta curentul de lucru.PS acum am vazut intrebarea....am si eu o intrebare, din cate vad in schema + si - de la traf trec prin accelasi punct, nu fac scurt?unde vedeti dvs scurtul? ca eu m-am tot uitat la schema si nu vad??! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 sunt cel mai "destept" om : am pus in loc de lm317 lm7812 :jytuiyugata, merge, voi posta un filmulet cu el in actiune in aproximativ 15 minute Link spre comentariu
IsBlacks Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 ma scuzati de intarziere dar aseara nu am putut filma, am filmat acum si iata rezultatul: in cateva zile o sa ii pun un ventilator pe capac pentru racire Link spre comentariu
elmar Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 ati folosit acelasi transformator a carui poza ati pus-o mai sus? adica ati pus tot ce era acolo in el? (ma refer in special la piesele de acolo ...punte redresoare si condensatorul de filtraj) pentru ca daca ati conectat direct firele ce vine de la traf ...nu e bine ! tensiunea nu este una continua ci alternativa ...si cand o sa alimentati ceva aparate din domeniul audio o sa aveti o problema! si ..nu prea am vazut daca stabilizatorul de tensiune este pus pe un radiator ...in ca contrar acesta se va incinge (mai ales la consumatori mai mari) si se va distruge ...oricum curentul MAXIM suporta de acest stabilizator este de 1,5A ... dar nu cred ca traful folosit de dvs scoate acest curent...poate doar la scurt ... atentie la piesele puse in cutie ne izolate! ...ca ati putea face scurt ... sa ardeti traful ...si ,doamne fereste ,sa luati foc. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 da este folosit accelasi transformator, cu toate componentele sale, stabilizatorul este pus pe radiator si este pus intr-e ele pasta termica Arctic Aluminia, nu o sa il folosesc la consumatori prea mari eu l-am facut doar pentru testarea diferitelor montaje care o sa le fac. cu el voi alimenta cel mai mult cele 2 ventilatoare de pc care apar in film pentru a-mi trage fumul scos de letcon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum