Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema

daniel_ac

Postări Recomandate

Am intrat in posesia unui programator de la adelaida si nu reusesc sa programez nimic cu el. Softul folosit este ic-prog si ponyprog. Nici cu unul nu vrea sa functioneze. Cand doresc sa programez picuri, ledul de pe Vpp nu se aprinde.Setarile pentru ic-prog sunt facute corect stiind faptul ca pentru Win2000 se seteaza enable NT/2000/Xp. In mod curent voi dori sa programez memorii eeprom pe I2C, asa ca am incercat si picuri dar degeaba Orice ajutor ar fi bine venit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel_ac

11

• Craciun

8

• pavcostel

2

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Vezi sa ai in ICprog setat Windows API si nu Direct I/O.

Ar fi util daca poti sa vezi impulsurile de CLK de pe pinul 7 al serialei si la iesirea din ULN2803 (in lipsa lor la iesirea ULN nu ti se aprinde LED-ul verde).

Daca nu ai Vpp, nu ai impuls de comanda in baza trz. sau trz. e defect(pe Vpp nu e nici un LED).

Gasesti schema aici: http://www.geocities.com/danolteanu -( in locul semireglabilului adelaida a montat o dioda).

Link spre comentariu

setarea am facut-o corect windows api de vazut semnalele nu am cum sa le vad,osciloscopul a fost imprumutat si nu a mai ajuns acasa.Trz este bun chiar a fost inlocuit dar degeaba si intradevar este schema specificata de tine (in locul semireglabilului adelaida a montat o dioda).

Link spre comentariu

Verifica cu voltmetru in baza trz. prezenta unui impuls pe timpul scrierii sa fii sigur ca ULN transmite impulsul primit de la computer pe seriala. Impulsurile de CLK le "vezi" daca pui un trz.(cu un LED intre colector si 12V ) cu baza direct dupa rezistenta din pinul 7 si emitorul la masa (astfel vezi ca sunt prezente chiar daca ULN e defect).

Link spre comentariu

Bun deci ai impulsuri pe clock. Trebuie sa verifici prezenta impuls pe pin 7 la seriala cand comanzi sa scrie(adica comanda trz. ce da Vpp). Daca ai impuls pe pin 7 si nu ai in baza trz. inseamna ca iesirea ULN pe pinul ce duce la baza trz. e defecta si va trebui sa inlocuiesti ULN-ul.

Link spre comentariu

pe mine nu ma intereseaza in mod special tensiune Vpp chiar as putea renunta la ULN voi folosi in proportie de 90% pentru seria de 24 C 02 .....08

Link spre comentariu

Mai verifica odata: Interface = Windows API, Delay=4 la programmer=JDM. Sa n-ai nimic bifat la inversari de semnal. In ICprog sa ai IC-ul corespunzator selectat (24CXX). Trebuie sa mearga ( eu am unul la fel si merge, eu l-am folosit doar la PIC ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări