Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor MOS FET

Guevara

Postări Recomandate

Salutare.Am si eu o problema. Doresc sa fac un fel de autometinere a unui releu de 24 de volti. Ideea e ca atunci cand mos-ul incearca sa intre in conductie explodeaza (in simulator :sparge: ) si imi zice ca tensiunea DRENA -POARTA a depasit 20V. Eu stiu ca tensiunea poarta sursa nu trebuie sa depaseasca acesata valoare insa poate nu stiu eu bine. Atasez schema (a se observa voltmetrul care masoara caderea de tensiune pe rezistenta de 4 GV :sparge:) . E vreo problema cu schema sau are simulatorul pitici, functioneaza in viata reala sau iau premiul Nobel pentru ca pot scoate dintr-o sursa de 24V 4 GV. :rade: Multumesc.

post-53202-139829585252_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guevara

4

• Marian

3

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da. Nu face nici o diferenta. In plus irfz 44 suporta ca dif. pot. intre drena si sursa 55V eu sunt undeva la 24. Oricum maine pe breadboard fac niste teste :freaza:daca ar vedea kirchoff sarcu' nodul din centru s-ar rasucii in mormant :rade:

Link spre comentariu

O rezolva si nu prea ... Am incercat asa prima data, e drept ca era alta eroare pleznea mosul (zicea ca disipa 55 W) iar rezistenta zenner-ului cum ca ar disipa 855KW crapa si ea. Ma rog o sa incerc maine si o sa vad daca face plici.Multam

Link spre comentariu

Ok. Cand dif. de pot intre emitorul si baza lui q2 depaseste 0.7v acesta intra in conductie. Pe R11 apare o cadere de tensiune care deschide tr. O data deschis anclanseaza releul. Contactul se deschide si intrerupe alimenatrea (stiu.. stiu... am idei putine si fixe). Cam asta ar fi. Am incercat cu tranzistoare,am facut montajul, functioneaza, insa nu asa cum as vrea. In ceea ce privese principiile elementare, consider ca, in anumite momente orice lucru pe care nu il sti este elementar.

Link spre comentariu

N=ai inteles intrebarea... nu am cerut sa-mi explici cum se deschide un tranzistor, asta stiu evident, eu am cerut sa-mi spui care este comportamentul dorit de la circuitul respectiv, ce doresti sa faca intr-un final?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări