Guevara Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Salutare.Am si eu o problema. Doresc sa fac un fel de autometinere a unui releu de 24 de volti. Ideea e ca atunci cand mos-ul incearca sa intre in conductie explodeaza (in simulator ) si imi zice ca tensiunea DRENA -POARTA a depasit 20V. Eu stiu ca tensiunea poarta sursa nu trebuie sa depaseasca acesata valoare insa poate nu stiu eu bine. Atasez schema (a se observa voltmetrul care masoara caderea de tensiune pe rezistenta de 4 GV ) . E vreo problema cu schema sau are simulatorul pitici, functioneaza in viata reala sau iau premiul Nobel pentru ca pot scoate dintr-o sursa de 24V 4 GV. Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Ai incercat sa pui in schema alt mosfet cu tensiuni mai mari suportate sa vezi ce zice ? Link spre comentariu
Guevara Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Da. Nu face nici o diferenta. In plus irfz 44 suporta ca dif. pot. intre drena si sursa 55V eu sunt undeva la 24. Oricum maine pe breadboard fac niste teste :freaza:daca ar vedea kirchoff sarcu' nodul din centru s-ar rasucii in mormant Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Nu pricep ce vrei sa faci cu incurcatura aia de schema dar un zenner de 12V in poarta mos rezolva problema elegant si simplu. Link spre comentariu
Guevara Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 O rezolva si nu prea ... Am incercat asa prima data, e drept ca era alta eroare pleznea mosul (zicea ca disipa 55 W) iar rezistenta zenner-ului cum ca ar disipa 855KW crapa si ea. Ma rog o sa incerc maine si o sa vad daca face plici.Multam Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Asta datorita necunoasterii unor principii elementare, dar nu-i bai oricine poate invata daca are vointa si rabdare. Amu, ce vrei sa obtii totusi de la panza aia de paianjen? Link spre comentariu
Guevara Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Ok. Cand dif. de pot intre emitorul si baza lui q2 depaseste 0.7v acesta intra in conductie. Pe R11 apare o cadere de tensiune care deschide tr. O data deschis anclanseaza releul. Contactul se deschide si intrerupe alimenatrea (stiu.. stiu... am idei putine si fixe). Cam asta ar fi. Am incercat cu tranzistoare,am facut montajul, functioneaza, insa nu asa cum as vrea. In ceea ce privese principiile elementare, consider ca, in anumite momente orice lucru pe care nu il sti este elementar. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 N=ai inteles intrebarea... nu am cerut sa-mi explici cum se deschide un tranzistor, asta stiu evident, eu am cerut sa-mi spui care este comportamentul dorit de la circuitul respectiv, ce doresti sa faca intr-un final? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum