Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor la Attiny13


Vizitator johnny

Postări Recomandate

Vizitator johnny

Salut!, as avea nevoie shi eu de un sfat;am un proiect functional de comanda digitala cu PIC16f876 a unui amplificator audio am facut rost de un Attiny13 shi ma gandeam ca ar fii perfect pt telecomanda,dar as dori sa folosesc convertorul AD pt indicarea starii de baterie descarcata(un LED care sa se aprinda cind scade tensiunea sub un anumit prag).Problema este urmatoarea...am nevoie de 6 taste pt navigare in meniu: sus, jos, stanga, dreapta, mute, shi on\off daca folosesc diode pe taste ocup doar 3 pini , al 4-lea intrarea pt AD;dar pt LED-ul indicator?.Pot sa folosesc oscilatorul intern ca sa eliberez 2 pini?,este destul de stabil?(emisia este in IR cod Manchester).Mentzionez ca acesta este primul meu proiect cu AVR, va rog sa fiti indulgenti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • one

    1

Top autori în acest subiect

  • one

    one 1 postare

Frecventa variaza cu temperatura si mai putin, cu tensiunea de alimentare. Oscilatorul intern este calibrat pt. o stare determinata. Vezi pag. 149 din datasheet (149/175).Poti folosi chiar si un oscilator extern, caz in care ocupi numai unul din pinii pentru cuart.

Link spre comentariu
Vizitator johnny

La oscilatorul extern m-am gindit deja dar ... este vorba de un montaj alimentat din baterii si oscilatorul extern necestia un circuit ce va consuma curent in permanentza scurtind drastic durata de viatza a bateriilor. In datasheet-ul circuitului am vazut ca am posibilitatea de a selecta sursa de referintza interna de 1.1V pt ADC. Ma gindeam sa folosesc aceasta optziune iar iesirea pt LED-ul IR sa o folosesc ca intrare pt ADC.

Link spre comentariu
Vizitator johnny

Cam asa arata schema . Proteus-ul nu are Attiny13 dar banuiesc ca se intzelege ideea de principiu , la apasarea unei taste uC-ul va genera trenul de impulsuri pt LED-ul IR la PB2,apoi il va seta pe PB2 ca Intrare pt ADC ,PB0 va fi setat ca iesire si va avea potentzialul 0V ,divizorul format din D9 shi R3 se calculeaza pt a obtzine 1,1V pe PB2 cind bateriile sunt noi. Daca valoarea citita de ADC scade sub o valoare prestabilita PB0 devine 0 logic iar PB2 1 logic, alimentind pt un anumit timp LED-ul de semnalizare.Credeti ca e buna ideea?.La sfarsit de saptamana ma apuc sa fac programul si simularea in Proteus ;beleaua este ca Proteus-ul nu are Attiny13 iar Attiny15 are sursa de referintza de 2,5V dar pt a verifica ideea cred ca merge!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări