Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

care este mai bun

xragon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

5

• doru77

4

• gauss

2

• Ionut Remus

2

Top autori în acest subiect

Depinde ce vrei sa lipesti cu el.Daca vrei un pistol de lipit pentru electrice si electronica, recomandarea mea este sa cumperi unul vechi romanesc de 100W si sa-i schimbi carcasa care costa cam 10 lei. Daca vrei sa lipesti table sau cabluri groase, este recomandabil un ciocan electric de 100-500W dupa caz.Pentru lipituri fine ar fi buna o statie de lipit cu termostat reglabil si varfuri de schimb.Gasesti si pe forum, Rosmarin face si vinde asa ceva

Link spre comentariu

La capitolul pistol, pentru lipituri rapide, folosesc clasicul pistol Radioprogres, care are pe putin 25 de ani. Nu i-am schimbat decat carcasa. Nu te sfatuiesc sa dai banii pe vre-o chinezarie, sunt de tot rahatul.Dupa ce am incercat tot felul de letcoane, neavand bani de statie termostatata, am gasit la un magazin obscur, letcon electric termostatat electronic (35 ron la momentul achizitionarii). Are electronica in maner, dar e usor si practic de folosit. Exista si letcoane cu un mic termostat bimetalic in maner, dar eu n-am gasit sa cumpar. Succes.

Link spre comentariu

Cauta un pistol de lipit romanesc , vechi ... cu carcasa neagra . Nu e foarte ieftin , dar daca e in stare buna , poti face cu el ( aproape ) cam toate lipiturile cu aliaj de lipit din activitatea curenta ... L-au recomandat si colegii de mai sus , a fost verificat timp de 40 de ani ...

Link spre comentariu

eu am acasa 3 aparate de lipit 2 romanesti si unul italienesc. Amandoua fuctioneaza bine dac cand vreau sa lipesc un fir pe placa ma incomodeaza spatiul mic si ma gandeam sa iau un ciocan . Domnul DORU77 a zis de letcoane cu un mic termostat bimetalic in maner, ,adica ?cum arata ?

Link spre comentariu

La fel ca oricare ciocan electric de lipit. Pe maner are un buton cu slit pentru surubelnita, asemanator cu un semireglabil. Cel cu termostat electronic are un buton mic pe maner pe care il rotesti pentru a fixa temperatura. Pentru electronica nu-ti trebuie mai mult de 50W, 25-35W ca sa poti lipi si semiconductori (tranzistori, integrate etc).

Link spre comentariu

Cauta si pe site-ul de licitatii ... nu-i dau numele , ca-l sterge si e reclama , n-am inteles cum anume ... dar n-are importanta , sau la miv..om , gasesti o multime de letconuri ( eu asa le zic ... ) pentru chestii mai delicate , o alta parere ( a mea ) e ca trei sferturi din realizarea unei lipituri dificile este experienta . un sfert cunoastere , scule , materiale ... numai ca nu merge numai cu o categorie ... intotdeauna va fi o combinatie din cele doua ! - suma procentelor da calitatea lipiturii !

post-14382-139829585874_thumb.jpg

Link spre comentariu

recomand si eu statia termostatata a lui Rosmarin! stii ca dai un ban dar merita! este si digitala si afisajul temperaturilor pe LCD. Eu zic sa iei legatura cu dumnealui si ai rezolvat o treaba!

Link spre comentariu

Am vazut operele domnului Rosmarin si am vazut ca sunt setate temperaturile 250 grade 260 grade si acum care ar fi temperatura optima la un letcon de 40 de watti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări