Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Niste informatii daca se poate

PaulAlex90

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Am si eu o intrebare ca nu sunt tocmai dumerit de niste chestii. Cu ce influenteaza marimiea magnetului performantele difuzorului? Eu am inteles ca difuzoarele cu magnet mai mare au si putere mai mare. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• radue

1

• PaulAlex90

1

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Puterea nu este data de marimea magnetului, ci de marimea bobinei ( nu cred ca m-am exprimat destul de corect ) dar ideea este ca cu cat este mai mare diametrul bobinei este mai mare si suprafata bobinei, deic racirea este mai buna si atunci rezista la maimutla putere...de ex un difuzor cu bobina de 4" rezista mai bine decat un difuzor cu bobina de 2"...dar nu este o regula neaparata...Magnetul, din cate stiu eu, da puterea "motorului" difuzorului...si iti dai seama ca cu cat este mai bun motorul este mai bun si difuzorul, sau daca un difuzor are motorul slab atunci el nu va face fata intr-o incinta de tip horn, deoarece se va autodistruge...totusi conteaza si de aplicatia in care este necesar acel difuzor... dar marimea magnetului nu inseamna totul, ca de ex un difuzor cu magnet pe ferita, care este mult mai mare, in comparatie cu unul cu magnet pe neodimyum poate sa aiba motorulmai slab...in final conteaza aplicatia pt care a fost proiectat... :yawinkle:

Link spre comentariu

Cauta parametrii TS.Acestia spun cam totul despre difuzor.Degeaba ai ditamai magnetul ca poate fi de proasta calitate sau bobina sta departe de el si atunci e slab fata de unul cu magnet mai mic.De asta nu iti dai seama cu ochiul dar daca te uiti la parametrii TS vezi imediat daca e bun diful pt ce iti trebuie tie.

Link spre comentariu

am vazut odata niste difuri chinezesti, de 12 toli, si m-am speriat cand am vazut cat de mare era magnetu, faza era ca avea intrefieru foarte mare, ca sa fie usor de centrat, ca dupa ochi i-as fi dat pe putin 1000W sinus

Link spre comentariu

Nu prea ai cum sa ii dai dupa ochi puterea.Poti sa aproximezi dupa diametrul bobinei, ceva de genul 2" =>100W3"=>300W, dar si aici poti avea variatii de peste 100% in functie de materialele folosite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări