Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Incearca sa faci cum am zis eu in legatura cu varianta propusa de mine. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 dupa un timp tensiunea scade la 0,02V acesta ar fi momentul in care ar trebui sa declansezeCeva nu se potriveste, daca ati inlaturat obturarea pe pinul 2 nu poate sa coboare tensiunea, Q1 este blocat.Daca tensiunea pe pinul 2 este aceasta, este normal sa nu decupleze, deoarece se reinitiaza. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Am facut varianta ta mariane si functioneaza mai bine(simte si fumul, doar foarte gros). Daca sar putea un pic mai sensibil atunci ar fi foarte bine. Cu partea de delay sunt un pic nelamurit, ce capacitate maxima pot pune pe releu fara sa afectez cicuitul? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Ma gandeam eu ca o sarcina pe fotoelement rezolva treaba, pentru marirea sensibilitatii incearca asa cum ti-am zis un potentiometru mai mare asta rezulta un curent mai mic in ledul din senzor si deci o intensitate mai mica a luminii IR emanate de acesta, cu alte cuvinte mai usor de obturat de catre fum, rezolva intai cu pragul de sensibilitate asa cum ti-am sugerat si apoi vedem si intarzierea. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 Buna seara.Pana la urma am facut schema lui Marian. Am reglat sensibilitatea la maxim schimband rezistenta variabila la valoarea de 2K si regland pana in pragul cuplari(in gol, fara obturare). Daca putem implementa si un delay in schema ar fi foarte bine daca nu asta e.Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Incearca asaCOndensator electrolitic de 1m ( 1000u ) in paralel cu bobina releului, si rezistenta in serie cu sarcina pentru limitarea curentului de incarcare a electroliticului, cu scopul protectiei tranzistorului, vezi cum se comporta. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Pana la urma eu cred ca senzorul meu nu este destul de sensibil pentru a putea detecta fumul. Am facut un fum mare intr-o incapere dar nu vrea sa simta fumul deloc si el este i n pragul de a cupla singur. Este o metoda mai eficienta? Sa cumpar un fototranzistor nou(ce am eu e recuperat dintr-un mouse si este IR) Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Pentru a creste sensibilitatea trebuie marita amplificarea, deci inca un tranzistor sau cum a scris un coleg mai inainte, cu un operational. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 @mely17 fă o chestie, intai lasa senzorul liber si masoara tensiunea intre masa si colectorul fototranzistorului din senzor, apoi du senzorul la fum cat mai dens si masoara din nou tensiunea respectiva, astfel stii ce variatie ai si deci un punct de plecare pentru solutia ca va fi aleasa. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 eu cred ca senzorul meu nu este destul de sensibil pentru a putea detecta fumul.Dar aici scrieti altcevaacest circuit care merge foarte bine cu difuzor.daca cu 555 functiona bine, nu senzorul este cauza.Vedti aici http://electroschematics.com/5450/smart-smoke-sensor-alarm/ o schema cu aceiasi solutie de sezizare a fumului, in locul buzzer-lui si led-ului puteti conecta releul, cu o dioda de protectie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum