cristi71 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 sunt de acord cu ce spuneti, si cu varianta propusa de d voastra. am vrut sa se inteleaga ca o varianta mai buna e cu AO. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 un simplu darlington.Care darlington?http://en.wikipedia.org/wiki/Darlington_transistorori comportamentul dorit este exact inversDa, acum imi este clar ce se doreste, se poate inversa fototranzistorul ca pozitie cu rezistenta R2(colectorul la + si rezistenta la masa) sau inca un tranzistor care sa faca inversarea. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Care darlington?Simplu BD681, am si notat in schema.Da, acum imi este clar ce se doreste, se poate inversa fototranzistorul ca pozitie cu rezistenta R2(colectorul la + si rezistenta la masa).Nu, nici asa nu se poate, s-a mentionat deja faptul ca senzorul este compus din 2 diode cu anod comun ( citeste putin mai atent postarile ), deci imposibil de facut modificarea mentionata, solutia in cazul circuitului propus de tine este un invertor in colectorul tranzistorului care comanda releul, dar nu face decat sa adauge in plus timerul la ceea ce deja eu am prezentat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Simplu BD681, am si notat in schema.Acela nu este montaj darlington.Credeti ca seamana cu acesta? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 @miron1947 ma dezamagesti... pai dai sfaturi inceparetilor si nu cunosti BD681? BD681 - 82.pdf Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Am facut schema propusa de dl Miron cu R3 200K si C2 10uf care ar fi un delay de 2-3 secunde. Am vrut sa verific functionabilitatea schemei si in loc de senzor am pus un pushbuton. In momentul in care apas pushbutonul imi cupleaza dar nu mai decupleaza. Marian pot sa folosesc in loc de tranzistorul acela darligton doau tranzistoare puse cu colector comun si emiteru primului T1 la baza lui T2? Se mai poate adauga si un delay de cateva secunde? Multumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 nu cunosti BD681?Pai trebuia sa specificatii ca acel tranzistor este darlington, nu montajul.Credeti ca tin minte specificatiile tuturor tranzistorilor? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 @miron1947 mi se pare cat se poate de normal ca inainte sa imi dau cu parerea despre o componenta intai sa verific si eu pdf-ul ei ca nu ma dor mainile sa caut... nu era nevoie deci sa precizez nimic, seria tranzistorului in sine ar trebui sa spuna totul.@mely17 pentru ce ai tu nevoie n-ai nici un motiv sa te complici cu timer, si da, se poate folosi si un darlington compus, spre exemplu BD139 asistat de BC546. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Se mai poate adauga in schema ceva care sa-mi tina releu cuplat 20secunde chiar daca nu mai exista fum ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 sa imi dau cu parerea despre o componentaNu mi-am dat cu parerea despre o componenta, ci despre un montaj, chiar producatorul in fisa de catalog prezinta arhitectura interna daca este un tranzistor compus. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 @miron1947 esti carcotas, in loc sa admiti o simpla eroare de-a ta faci tot posibilul sa intorci discutia impotriva mea, dezamagitor, sincer... Am zis asa dupa ce am postat schema asta: http://www.elforum.info/download/file.php?id=38699 Este nevoie de darlington pentru a incarca cat mai putin fototranzistorul. ...varianta cu un simplu darlington....Sa-mi fie cu iertare dar oricine nu intelege ceva atat de simplu nu are ce sa caute sa ofere sfaturi incepatorilor. PS: te-ai uitat macar la simbolul tranzistorului din schema? si daca da atunci chiar nu ai observat un micut detaliu? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 @miron1947 esti carcotasPoate, dar eu incerc cand scriu ceva sa nu las loc de interpretari diferite. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Poate, dar eu incerc cand scriu ceva sa nu las loc de interpretari diferite.Nu, nu-i adevarat, interpretarile sunt doar in mintea ta, fie din incapatanare de a nu-ti admite eroarea de observatie, fie din lipsa de intelegere a ceva atat de simplu, si oricare din cele 2 variante sunt cel putin dezamagitoare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Atunci, bine, ramane asa. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Am facut si schema lui marian care functioneaza doar ca nu mai receptioneaza fumul, doar miscarea. Cu ce fel de senzor mai pot face eu ca sa "prind" fumulul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum