Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare pasive

Vizitator danielpinti

Postări Recomandate

Vizitator danielpinti

Trebuie sa recunosc ca nu m-am uitat la toate subiectele legate de difuzoare sa vad daca mai exista si acesta: "Difuzoare pasive" . Am citit mai demult un articol pe aceasta tema, in care autorul spunea celor care au difuzoare pe care nu le mai folosesc in mod normal, sa le introduca in boxe cu rol de absorbant. Aceasta aducand la un plus sunetului propriuzis- spunea el. Intamplarea face sa am doua difuzoare de 10'' si mi-a trecut prin cap- amintindu-mi de spusele acelui nene- ca le-aș putea gasi o intrebuintare ca difuzoare pasive. Pentru cei care au mai experimentat asa ceva si au habar, astept opinii. Multumesc! PSAm vazut acest gen de difuzoare la niste boxe: Technics SB-M1000

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianjoita

2

• Shambala

1

• zal

1

• stefanstudio

1

Top autori în acest subiect

Se numesc membrane pasive - nu difuzoare pasive.Solutia refolosirii unor difuzoare stricate implica un pic de munca - nu se pun ca atare, era de altfel desenat in carte. Se pot folosi in proiecte home.

Link spre comentariu

E o variantă de bas-reflex. Am făcut aşa ceva pe vremea lui Ceaşcă, după indicaţiile lui G.D. Oprescu, cu difuri de 8W şi membrane de schimb ptr alte difuri, cumpărate de la Radioprogres.

Link spre comentariu

Am construit si eu o asemenea incinta pe care o folosesc in curte. Am folosit doua difuri de 20 cm pentru bass, chinezarii de 30 lei bucata. Membranele pasive, in numar de 3, sunt special construite, sunt ovale, cu dimensiunile de cca 20 cm/10 cm, fabricate special in Marea Britanie. Sunetul bate la fund orice incinta care se gaseste in magazine, bassul este frumos si profund

Link spre comentariu

am citit cateva randuri paici si ele ma duc cu gandul la niste mambrane care se monteaza pe boxa neavand bobina sau magnet daca de ele e vorba credeam ca alea sunt asa de frumusete sa arate bine china dar daca voi ziceti cas chiar eficiente si se aude mai tare ......ma puneti pe ganduri eu vroiam sa fac un sub de 18 inch undeva la 800w minim minim 600 oeare unde gasesc o astfel de membrana la o dimensiune asa generoasa ?

Link spre comentariu

Foarte exact, nu aumagnet si bobina, au numai sasiul si membrana. Incerca sa folosesti niste difuri defecte la care membrana este in stare buna, avand grija inainte sa indepartezi magnetul. De auzit nu se aude mai tare, membranele au rolul de a cobori frecventa de raspuns

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări