Ionut Pavel Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Buna seara. As dori sa stiu daca exista vreo banda <50 MHz in care se pot face transmisii digitale (PSK, FSK) ~1W. Am cautat prin http://www.ancom.org.ro/uploads/links_files/TNABF_2009+modif-2010_2011.pdf, dar nu inteleg mare lucru. Din cate am inteles CB-ul ar fi numai pt FM si AM audio, deci nu e o optiune. Mentionez ca nu sunt radioamator, deci as dori sa fie ceva legal. Vreau sa fac un experiment cu SDR pentru o aplicatie demonstrativa. Daca nu exista asa ceva, as dori sa stiu care este Pmax care se poate emite digital in CB fara sa suparam pe nimeni (sau in oricare banda < 50 MHz). Mentionez ca pt. demo am nevoie de o distanta mica <100m. Va multumesc! Link spre comentariu
yo7lhe Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Poti folosi un canal liber in banda de CB. Foloseste puterea mnima care iti asigura legatura radio - la distanta <100m mai putin de 1W. Se poate incadra legal la apicatii ISM, daca puterea e mica. Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Multumesc de raspuns, dar cred ca am sa raman doar la receptie, transmisia am sa o fac cu ceva module TX in ISM, nu vreau sa am probleme. Din cate am inteles ar fi ceva probleme cu armonicele, etc. Oricum nu incorporasem un detector de putere pe partea de Rx asa ca puterea ar fi greu de controlat cu exactitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum