Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automat Secvential cu PIC16F877A

EFTIMIE

Postări Recomandate

Solicit din nou ajutorul colegilor de Forum pentru realizarea unui automat secvential cu 24 de iesiri.Ca mod de functionare :Sa aiba o comanda de ON-OFF pe o intrare, sa aiba 20-24 de iesiri cu releu ,durata de actionare reglabila intre 0-4s,afisaj lcd 2x16 ,fiecare iesire sa poata fi activata-dezactivata separat.Practic am nevoie ca la primirea unei comenzi de pe intrarea ON-OFF sa inceapa o activare succesiva a iesirilor (sa ramana active )la un interval de0-4s reglabil din potentiometru iar la o noua apasare a butonului de pe intrare lucrurile sa se petreaca in sens invers.M-am gandit la Pic 16f877A ca sa satisfaca nr. de iesiri dar m-ar avantaja si 16 F873A sau 876A.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

10

• EFTIMIE

10

• vcdec

6

• marius_3004

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu PIC16F877A nu merge, nu are suficiente iesiri (33 I/O). Eu ti-as sugera PIC16F887 (36 I/O), mai ales ca in magazin e 7 RON, fata de PIC16F877A care e 16 RON.O alta varianta ar fi PIC16F628A + 3x 74HC595, dar poate e mai complicat cablajul.Trebuie asa: 24 iesiri 6 LCD 4 taste 1 impuls on/off 1 potentiometru--------------- 36 total

Link spre comentariu

Si permite display ,potentiometru ,setarea fiecarei iesiri ON-OFF?Ma interesa sa iasa si cat mai compact sa pot monta si releele pe cablaj nu in afara.

Astept o schema :freaza: ca sa putem schita un cablaj. :)Relee cat mai compacte, cum am pus la termostat parca.
Link spre comentariu

Releele cu cate contacte ar trebui sa fie? Ce curent?Axicom v23105-a5001-a201 sunt bune?Oricum ar fi, mi se pare rational a folosi ULN2804 sau echivalent, in loc de transistor, rezistor, dioda si cablare dificila, multe gauri si lipituri...Montajul ar arata cam ca in poza de mai sus, numai ca pe 3 laturi ar fi cate 8 relee si regletele de conectare, acum depinde cate contacte releu sunt necesare, posibil regleta sa dicteze dimensiunea montajului.

Link spre comentariu

Cam mare iese placa pt 24 relee... mai logic ar fi o placa cu 8 sau 16 pe i2c,raman la parerea mea...

PIC mic si comanda pe i2c la mcp23017 sau similar. Realizate suprapus cu module decalate sa se poata face legaturile in reglete.

Posted Image

Link spre comentariu

Pentru a iesi cat mai compact, eu as grupa cate 6 relee lipite pe niste cablaje care vin montate prin gold finger sau barete de pini, perpendicular pe cablajul propriu zis (gen palci de extensie).Editat ulterior: Sau ceva de genul acesta, dublu strat, cu doua cablaje suprapuse, cel de jos cu releele si cel de deasupra cu partea logica. Asa iese de vre-o 80x150 (se mai poate compacta putin)

post-7378-139829588061_thumb.png

Link spre comentariu

Da, mai compact asa, numai sa nu fie cu 220V pe placa :nebunrau:Eu am vazut "la marii producatori" separarea circuitelor de comanda de ceve de forta...or stii ei ceva.Ce ziceti de placi de 8 relee cu 1 uln2804 si 1 mcp23017, legate de master prin 4 fire (date, clock, alimentare)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări