Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare pt. Redresor Auto ?

Vizitator samedaniel

Postări Recomandate

Cred ca in prima faza o sa folosec BT 151 , iar daca functioneaza ok il voi inlocui .Problema mea este ca pe schema vad ca se v-a alimenta cu o tensiune de 18V , iar traful meu scoate 14.8 respectiv 15,4 . Se poate folosi la tensiunea mea ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

105

• Dr.L

38

• UDAR

10

• radusa

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hammm ..... si atunci ce imi recomandati ? ceva simplu si usor de construit ....9mai ales de reglat ca vad ca la ceasta stau cam dezastru ) .... imi aduc aminte ca am ars 2 amplificatoare la reglaj :da :jytuiyu , intre timp ma apuc de cautat scheme

Link spre comentariu

Slab, e de curent mic, integrat specializat etc...

Eu zic ca pentru inceput e foarte bun, au fost prezentate zeci de scheme in acest topic dar s-a ferit de toate pentru ca nu stie cum sa le construiasca, ba ca nu stie echivalente, ba ca nu are traf de 18-20v si are doar traf de 15v etc...Cand ti-ai pus in minte ceva si vrei sa duci la bun sfarsit trebuie sa mai faci si compromisuri, cumperi un alt traf, il desfaci pe cel vechi si mai bobinezi vreo 10-20 spire in secundar, cumperi alte componente mai puternice etc..Redresorul perfect inca nu s-a inventat - sa-ti schimbe electrolitul din bacuri, sa incarce la FIX la 10% din capacitatea acumulatorului, sa decupleze automat, sa insurubeze dopurile de la bacuri si poate sa si ti-o monteze pe masina......
Link spre comentariu

Si incarci un acumulatori in zeci de ore...Mai bine continua schema de care s-a apucat, ca mergea cat de cat...

Redresorul perfect inca nu s-a inventat - sa-ti schimbe electrolitul din bacuri, sa incarce la FIX la 10% din capacitatea acumulatorului, sa decupleze automat, sa insurubeze dopurile de la bacuri si poate sa si ti-o monteze pe masina......

Aberatii! Redresorul nu face lucru manual, iar aia cu fix 10% e complet irelevanta. Poate si si 5%, doar sa ai rabdare. Sau 11%, fara nici o problema :nebunrau: Sa nu mai zic ca la acumulatorii cu intretinere redusa, aproape nici nu se umbla la elementi.
Link spre comentariu

Ca idee toate acesta problema e dupa ce s-a ars redresorul vechi care era rudimentar (traf , punte , ampermetru, si un comutator in primar ) Dupa aceea socrul meu a luat un redreor cu 150 ron si s-a ars la prima baterie descarcata.

Traful care il am e bobinat in secundar cu sarma de 2,5 - 3 mm si cred ca ii ok.

De luni voi fi in concediu si o sa incerc si schema discutata mai sus , dar am vazut postat de colegu nostru validae in prima pagina , o tasez si eu mai jos.

Iar am mai gasit o schema http://www.qsl.net/yo6pir/12v/redresor1.jpg , care se alimenteaza pe 14.5 , mi se pare o schema usor de realizat mai ales ca a-si vrea sa scut partea de indicati cu led .

post-46349-139829767417_thumb.jpg

Link spre comentariu

Si incarci un acumulatori in zeci de ore...

Mai bine continua schema de care s-a apucat, ca mergea cat de cat...

Redresorul perfect inca nu s-a inventat - sa-ti schimbe electrolitul din bacuri, sa incarce la FIX la 10% din capacitatea acumulatorului, sa decupleze automat, sa insurubeze dopurile de la bacuri si poate sa si ti-o monteze pe masina......

Aberatii! Redresorul nu face lucru manual, iar aia cu fix 10% e complet irelevanta. Poate si si 5%, doar sa ai rabdare. Sau 11%, fara nici o problema :nebunrau:

Sa nu mai zic ca la acumulatorii cu intretinere redusa, aproape nici nu se umbla la elementi.

Ce aberatii colegu, din partea cui (cand ti se ataseaza 8-10 scheme de redresor si niciuna nu iti convine ce parere iti faci?) ?!?!?

Tocmai si asta era ideea, un acumulator se poate incarca si la 5% din capacitatea sa (un timp mai indelungat) dar si la 15-20% din capacitatea sa (un timp mai scurt).

Link spre comentariu

Se pare ca eu sunt problema ... ca nu am destule cunostinte pt a face un redresor automat .

O sa incerc sa fac una din cele doua montaje ( ce e drept inca nu m-am hotarat) , dar cred ca cea mai utila pt mine este http://www.qsl.net/yo6pir/12v/redresor1.jpg . deoarece nu ma obliga sa rebobinez un traf , si ma ma chinui sa fac rost de sarma, si nici nu ma dau banii afara din casa ca sa cumpar altul. sper ca la schema de mai sus sa gasesc si un cablaj , daca nu o sa ma chinui sa il fac eu .

Link spre comentariu

Hai ca poti, maine seara sau cel tarziu Duminica vreau poze cu acest redresor :da :da Montajul il poti face si in aer, pentru inceput-sa vezi daca merge, apoi treci la cablaj si montarea pieselor.

Link spre comentariu

Trebuie sa mai ajung si pe la un magazin de piese , ca nu cred ca gasesc acasa , chiar tot ce imi trebuie .... vad ca radiator pt 2N nu mai gasesc .... si in afara de doua placi de la fostele UPS-uri nu mai am mai nimik .... dar trebuie sa le pun in bazar la schimb cu un cablaj de redresor gata montat si reglat .... :rade: :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări