Dr.L Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Alea-s doar prizele pt AVR. Daca e alimentat pe o alta infasurare, in secundar va fi o tensiune mai mare, dar si traful se va incazli mai tare (si cand zic tare, atunci e tare, ca astea au izolatia rezistenta la 120-180 grade!)Din pacate nu pot sa scriu mai mult, ca ai avea motiv sa te superi pe mine.Dar sa stii, ca mesajul citat e pe pagina asta! (aia care tocmai s-a terminat)Si nu cita mesajul anterior + nu scrie cu majuscule, ca asta inseamna ca urlii la mine. Si daca chiar asta faci...revenim la prima fraza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Mai bine fa sursa de mai jos, are reglaj al tensuni intre 1,25V si 20V, protectie la scurtcircuit si un amperaj de maxim 5A deci poti incarca si acumulatori de 65Ah, bineinteles poti incarca si acumulatori mai mari ca si capacitate dar intr-un timp mai indelungat (10-15ore). Schema a fost postata de catre colegi smilex si marian, este o schema foarte buna bineinteles poate fi folosita si ca sursa de laborator dar si ca redresor auto-moto, sunt piese care se gasesc la orice magazin de componente electronice. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Din pacate traful meu nu scoate decat 15.5 v si din cate cred aceata schema nu decupleaza la incarcare. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Uite o schema discutata si rasdiscutata pe forum. Este functionala, ai si cablaj si un voltmetru pentru monitorizarea incarcarii acumulatorului. Schema este din cartea "Montaje electronice de vacanta". REDRESOR (1).pdf Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Super prezentarea , am vazut ca este foarte discutata si laudata schema , asa ca o sa ma apuc sa o construiesc. O sa o fac exact pe acest cablaj , numai ca se pare ca nu mai am clorura .... oare se poate coroda si cu electolit .... mai am un litru ne inceput si sta degeaba cica are acid sulfuric 35-40% .....Pt indicator vreau sa folosesc un voltmetru, un ampermetru si dece nu si montajul din poza de mai jos , care ii dintr-un redresor ars. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Pana ajung la placa , am inceput sa procur piese si sa incep sa le asamblez in cutia fostului ups . Mai jos pun o poza . Puntea este cu 4 diode cu un numar ceva de genul O 25 N666 , nu am nici o informatie despre ele dar cred ca sunt mai bune decat o punte de 50A de cumparat . Am primit si cate 5 m de cablu (rosu si negru ) cu 4mm patrati de sarma si invelis gros.Pe punte am montat 2 papuci pt conectarea la transformator , iar pt iesirea din punte , mai am nevoie de papuci cu gaura mai mari in care sa imi intre cablul de 4 mm patrati.O intrebare : cablul dintre perechile de diode este cam de 1.5 mm sau ceva mai subtire , sa il schimb , sau sa il dublez ? sau ajunge ? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Alea-s doar prizele pt AVR. Daca e alimentat pe o alta infasurare, in secundar va fi o tensiune mai mare, dar si traful se va incazli mai tare (si cand zic tare, atunci e tare, ca astea au izolatia rezistenta la 120-180 grade!)Din pacate nu pot sa scriu mai mult, ca ai avea motiv sa te superi pe mine.Dar sa stii, ca mesajul citat e pe pagina asta! (aia care tocmai s-a terminat)Si nu cita mesajul anterior + nu scrie cu majuscule, ca asta inseamna ca urlii la mine. Si daca chiar asta faci...revenim la prima fraza.Sal, La primul post pot sa iti spun ca am masurat alimentarea din primar in timp ce era inca functional, si cred ca pot sa folosec cele doua infasurari cu rezistenta cea mai mare .... o sa il testez si daca se v-a incalzi prea tare o sa renunt la cea mai mica dintre ele. la postul doi nu cred ca am nici cel mai mic motiv sa ma supar pe tine , indiferent de ce mi-ai scrie (ce poti sa imi spui , mai mult decat ca sunt varza si ca habar nu am de ce vreau sa fac ..... si daca asa este cred ca i dreptate dar sunt mai insistent de natie ) In ceea ce priveste scrisul cu litere mari , imi cer scuze , ca nu am stiut ce inseamna asta, doar ca era "ctrl-ul " apasat si nu am realizat. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 O intrebare : cablul dintre perechile de diode este cam de 1.5 mm sau ceva mai subtire , sa il schimb , sau sa il dublez ? sau ajunge ?si totusi un raspuns ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Diametru 1,5mm ? Sau sectiune 1,5mm^2?In orice caz, il poti lasa...o sa fie caldut.Sau daca vrei sa nu-i dai sansa sa se incalzeasca, pune unul mai gros, de ex 2-2,5mm^2. Sau dubleaza-l. Dupa gust :)Lipseste poza de care zici. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Se pare ca nu a incarcat poza , o incarc mai jos.Imi e mai usor sa dublez cu inca o sarma de 1.5 .Vreau sa ma asigur ca nu o sa am probleme. Puntea ii de pe un redresor cu traful ars care imi genera 5-6 amperi constant . Radiatorul mie mi se pare mic , cu toate ca in redresorul vechi nu avea ventilator , iar eu vreau sa ii pun.Astazi am luat si papuci pt cablul de 4 mm2 , care sa le inlocuiasca pe cele vechi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Da, dubleaza sarma atunci.E ok radiatorul cu ventilator (care poate merge si incet)! Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Dupa cum se vede (nu clar ) , pt conectarea cu traful , am cositoit la diode "papuci" tip tata . Este OK? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Da, daca te ajuta, e ok. Aia tin >10A Link spre comentariu
emill_sorin Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 In weekend sper sa mai am timp sa lucrez ceva la el , iar saptamana viitoare vreau sa imi iau piese pt cablaj , ca nu cred ca sunt mai mult de 10-15 lei .Ce imi recomandati ca si tiristor , un TIP36 este ok , ca ma gandeam la ceva sa fie rezistent Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 TIP 36 este tranzistor. Poti folosi thiristor BT 151 - 800R ( 12 A / 800 V la 2,50 lei) sau mai mare 30TPS 08 (30 A / 800 V la 14 lei) sau ce gasesti dar sa fie cu 2-3 A mai mare decat curentul furnizat de traf.ul tau, asta ca sa ai o marja de siguranta in exploatare. Atentie, thiristorul va fi montat pe radiator. Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum