Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare pt. Redresor Auto ?

Vizitator samedaniel

Postări Recomandate

Nu...Puntea trebuie sa fie pe radiator pt a nu se incalzi (la 6A, se incalzeste bine!).Si sigurantele se incalzesc bine la curent mare! Pune una de 10A, tip auto, cu contacte ferme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

105

• Dr.L

38

• UDAR

10

• radusa

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am inteles .

Am facut rost de un radiator pt punte de pe un procesor cam 10cm pe 5cm cu inaltime de 3cm si multe lamele.

Atasat sunt cateva poze , ce nu sunt sigur momentan daca ajunge radiatorul care l-am pus.

Momentan imi lipseste o rezistenta de 8K2 si nu l-am putut proba . Sper sa fie ok si sa il pot regla. In loc de cele 2 condensatoare am pus 3 de 2200uF la 63V cred ca ii suficent.

Vreau sa ii montez si ampermentru si voltmetru , precum si daca se poate sa atasez si placa de la redresorul ars (pt a indica si stadiul de incarcare).

http://s839.photobucket.com/user/emil_s ... 3.jpg.html

http://s839.photobucket.com/user/emil_s ... 5.jpg.html

http://s839.photobucket.com/user/emil_s ... d.jpg.html

http://s839.photobucket.com/user/emil_s ... c.jpg.html

Link spre comentariu

Am pregatit si 7812 pt un ventilator , care vreau sa il leg pe iesirea secundara de 19V . Ce am observat pe acest forum ca se pune accent pe radiatoare si pe o racire cat mai buna la toate produsele ... , inca ram curios sa vad daca v-a functiona montajul meu. Eu ma gandeam sa ii gac o proba pe un transformator de 6-12v si 400mA pt a nu risca nimik, ce parere aveti ?

Link spre comentariu

Ce am observat pe acest forum ca se pune accent pe radiatoare si pe o racire cat mai buna la toate produsele

Pai multi n-au testat diverse puteri pe diverse radiatoare si risca sa defecteze montajele cu mult inainte de vreme.Da, e buna ideea cu LM7812. Poti sa-l alimentezi direct de dupa punte. S-ar putea si el sa aiba nevoie de un radiator micut, daca nu-l pui sa bata vantul pe el.Traful trebuie sa aiba tensiunea necesara montajului, chiar daca are un curent mai mic.Pt proba, poti pune un bec de semnalizare intre traf si punte: se va aprinde la consum
Link spre comentariu

Am inteles . O sa revin pe luni cu ce s-a mai intamplat . sper sa il fac sa fuctioneze , ca la cat cositor am consumat mai bine luam acid sau clorura si faceam pcb-ul singur , dar nu am vrut sa ma complic .

Link spre comentariu

Dupa cum se vede traseele importante le-am dublat cu sarma de cupru de 1.5mm .Din pacate cred ca am gresit ceva si nu stiu ce . Am conectat placa la punte si am masurat fara a conecta la baterie . pe iesire am avut 20.5V ceea ce m-a convins sa fac cateva masuratori. In poa de mai jos sunt masuratorile, toate facute la minus. Daca va dai seama unde este gresala va sunt recunoscator, sau sa imi dati sfaturi pt altfel de masuratoi.Mentionez ca la rotirea lui P3 nu am avut nici o schimbare de voltaj pe iesire.

post-46349-13982975611_thumb.jpg

Link spre comentariu

- verifica inca odata conexiunile pe acel cablaj si daca ai pus bine toate piesele.

- eu vad (din poza postata) anodul lui D3 in aer

- pe D2 nu este normal sa ai aceiasi tensiune si pe anod si pe catod. E dioda in scurt?

- ce valori ai folosit pt P1 si P2?

- la masuratori pune toti semireglabilii pe pozitie mediana.

- vorbesti despre un R10, unde este, ca e nu il vad pe schema.

- daca pe pinul 2 la integrat ai 7.3V si pe pinul 3 ai 4.8V, iesirea lui, pin 6, trebuie sa fie in 0V, sau oricum foarte apropiat de 0V. Ceva nu este in regula acolo.

- scoate integratul din soclu si masoara inca odata tot, fara el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări