Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare pt. Redresor Auto ?

Vizitator samedaniel

Postări Recomandate

Prima schema postata de @validae mi se pare foarte ok in situatia de fata si beneficiezi si de generatorul de curent constant de acolo, deci protectie la scurt/suprasarcina.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

105

• Dr.L

38

• UDAR

10

• radusa

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ptr situaţia cînd se conectează acumulatorul invers, se poate folosi clasica diodă ''antiprost'', în serie pe una din ramuri. În rest, doar supradimensionarea componentelor ajută la evitarea multor probleme.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ambele scheme sunt nereusite.Pentru un incarcator, dioda de sens in plus nu salveaza nimic, e doar o piesa mai mult care se distruge la legare inversa.

Link spre comentariu

E adevarat, dioda ,,antiprost" nu functioneaza aici.Poate o dioda ,,antiparalel" montata inaintea sigurantei automate. Practic la legarea gresita a incarcatorului, se inseriaza bateria cu incarcatorul si se pun si in scurtcircuit, cu rezultate dezastruoase in principal pentru puntea redresoare. Fara siguranta pe secundar se poate distruge si transformatorul, atunci cand diodele se strapung.

Referitor la schema cu releu, intr-adevar, nu e chiar reusita, releul trebuie sa aiba o rezistenta mare a bobinajului, altfel oscileaza intre decuplare/cuplare suparator.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

'Amperajul' se numeste intensitate si e relevant in cazul unei incarcari ... capacitatea unei bateri se masoara in Ah , deci ai o BA de 65Ah care se va incarca de la min. la 100% ,sub un curent de 0,5A si presupunand ca si tensiunea e corecta , in 182 de ore .Validae ,ce daca ia foc casa? pompieri sa someze ,bobinatorii sa fie in pauza prelungita si comerciantii sa nu mai vanda macar o punte?Da' nu este o sectiune dedicata pt redresoare ? Oricum ,subiectul parca mai ar sta la electronica auto .

Link spre comentariu

Poate moderatorul va muta topicul unde trebuie, oricum postez niste scheme de redresoare automate, cu decuplarea incarcarii la un prag reglabil dupa dorinta.Prima schema, cu doua tiristoare, am facut-o acum mai multi ani, a mers foarte bine.La terminarea incarcarii, bateria e decuplata de la incarcare definitiv, becul indicator ramanand aprins.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am si eu o intrebare , cati amperi trebuie sa scoata redresorul pentru incarcarea unei bateri de 12v si 150A ,momentan am un redereor de 12v si 25A care este bobinat cu sarma de 3mm pe iesire dar cred ca este prea puternic pentru incarcarea ei

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator samedaniel

Poate moderatorul va muta topicul unde trebuie, oricum postez niste scheme de redresoare automate, cu decuplarea incarcarii la un prag reglabil dupa dorinta.Prima schema, cu doua tiristoare, am facut-o acum mai multi ani, a mers foarte bine.La terminarea incarcarii, bateria e decuplata de la incarcare definitiv, becul indicator ramanand aprins.

Vreti va rog sa precizati cu ce tiristoare se pot inlocui cele doua ,respectiv T16N05 si T1N05 ?

Am inteles ca sunt de 16A,respectiv 1A si 50V.Insa cum nu exista pricepere pt. cataloage ,daca se poate identifica un echivalent clar pt. ambele.Multumesc !

Link spre comentariu

Echivalente sunt cu zecile, dar depinde si de magazinul de unde va aprovizionati, ce au ei pe stoc. Cum domiciliul indicat la profil este "pe orice alt forum", poate ar fi mai bine sa puneti intrebarea pe unul din forumurile de domiciliu.

Link spre comentariu
Vizitator samedaniel

Echivalente sunt cu zecile, dar depinde si de magazinul de unde va aprovizionati, ce au ei pe stoc. Cum domiciliul indicat la profil este "pe orice alt forum", poate ar fi mai bine sa puneti intrebarea pe unul din forumurile de domiciliu.

Treaba cu domiciliul s-a rezolvat .Sa inteleg ca tot ceea ce conteaza la acele tiristoare este tensiunea si amperajul ?Nu exista alte caracteristici care ar putea influenta functionarea in interiorul acelui montaj ?Atasez si montajul.Este cel postat de Dl. "validae",in acel fisier comprimat.

post-48901-139829751134_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări