em2006 Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Nu, n-ai inteles cum functioneaza tiristorul, si ai ghinionul ca te verifici pe o schema insotita de comentarii penibile, vinovatul principal e dobitocul care a scris textul din Tehnium. Aceasta e o schema simpla si banala, care NU REGLEAZA CURENTUL DE INCARCARE. Reglajul curentului cu tiristoare se face pe principiul controlului de faza, pe acesta trebuie sa-l studiezi daca vrei sa intelegi cum evolueaza curentul intr-un circuit cu tiristor.Faptul ca in circutul mentionat ai curenti diferiti prin sarcina, pentru diferiti curenti masurati in poarta, e alta poveste.Comanda corecta se face polarizand poarta corespunzator, cu un curent destul de mare astfel ca el sa intre complet in conductie, altfel, in timp se depreciaza.In general, e gresit sa folosesti tiristorul intr-un regim in care abia se deschide, la curenti de poarta prea mici, mult sub valorile de catalog. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Nu, n-ai inteles cum functioneaza tiristorul, In general, e gresit sa folosesti tiristorul intr-un regim in care abia se deschide, la curenti de poarta prea mici, mult sub valorile de catalog. in sfarsit ai clarificat problema cu aceaste schema de redresor pe care multi au facut-o dar care merge diferit la fiecare din ei. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 La toti merge , diferit, doar la mine nu merge .... dar asa evdaca nu ai cunostinte ...Din pacate nu mai am timp de studiat. .... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Va rog mult daţimi un sfat :am un traf la care a pus o punte de diode de la alternatorul de tractor si am legat un bec legat in serie la începutul încarcari luminează tare iar apoi mai puţin dar totuşi am împresia că nu încarca mai repede am două ieşiri după diode tensiunea e 13v si 16v iar amperi foarte mulţi ce ma sfătuiţi Link spre comentariu
mihaighe Postat Mai 23, 2014 Partajează Postat Mai 23, 2014 Va rog mult daţimi un sfat :am un traf la care a pus o punte de diode de la alternatorul de tractor si am legat un bec legat in serie la începutul încarcari luminează tare iar apoi mai puţin dar totuşi am împresia că nu încarca mai repede am două ieşiri după diode tensiunea e 13v si 16v iar amperi foarte mulţi ce ma sfătuiţi Mai citeste cate ceva,la legarea becului in serie cu accu acesta(becul) devine o rezistenta variabila in functie de curent,astfel la cuplare are rezistenta mica si deci curentul ce trece este mare dar pe masura ce accu incepe sa se incarca scade curentul si astfel creste rezistenta becului si implicit durata de incarcare.Metoda cu becul este nerecomandata si neprecisa (esti tentat sa cresti tensiunea din traf-asa cum zici tu mai sus- ca sa scurtezi timpul de incarcare dar la urma risti sa supravoltezi accu si sa-l distrugi) PS.Te -ai lasat de strungarie si filete?. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Ce tensiune ar trebui să scoată un redresor pentru a încărca diferite acumulatoare vă rog ajutaţimă Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Mai ai sa pui intrebarea la bodega si amenajari interioare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum